Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Znamenje časa
25. Januar 1842,  popoldne

1 Zdaj je čas plesa in skakanja, najtemnejši od vseh! To je znamenje, da je svet zelo blizu nepredstavljivemu skoku in sicer skoku iz Moje zdajšnje najvišje ljubezni čez neskončni prepad v morje Mojega najvišjega ognja jeze!
2 Sramotna oblačila so znamenje, da je svet prešel v najbolj sramotno prešuštvovanje. Vsakdo je postal temni malik samemu sebi in služi samemu sebi ter se klanja bližnjim, da bi ga tudi drugi častili. - Glejte, Sodoma in Gomora! - Zato je prišel konec!
3 Neporočenost je vedno večja, saj je revnejši moški zaradi bogatih oderuhov prisiljen ostati brez žene in je torej kot pol moški; to je strašno znamenje! Pri vseh poganih so si smeli vzeti žene tudi sužnji. Zdaj pa postavljajo meje svobodnemu človeku, ker je reven in oderuštvo ne trpi škode! - Zato bodi preklet ta zadnji čas in vsa oderuštva z njim!
4 Poglejte tako imenovano industrijo, to zlo znamenje tega časa! To je duša vsega oderuštva, zaton vsake dobrodelnosti in zadnja najširša pot v pekel. Odločitev bo padla na železni način! - Ali razumete to govorno znamenje časa?
5 Ponosno širjenje mest, saj med več tisoč hišami niti deset ni zgrajenih za revne, je močno znamenje tega časa. Kajti tudi v Sodomi so iz mesta izrinili uboge tuje brate, da bi tako notranjim domačim potratnežem zagotovili svoje zaklade? - Ali razumete ta znamenja?
6 Kaj zdaj pomeni človek človeku? - Povem vam, da se za voz odpadkov plača več srebrnikov. Ko se enkrat pojavi trg z revnimi ljudi, kjer jih lahko kupite za podporo, tam bo potem trg zasmehovanih in umazanih revežev! V Sodomi ni bilo tako hudo! - Ali razumete to znamenje zadnjega časa?
7 Poglejte dobo papirja! - Kakšno moč bo ponudil? Povem vam, da ne bo več zdržal pritiska! Tako lahko tudi najšibkejši otroci pokažejo, kako zlahka se papir raztrga! - Ali razumete to znamenje?
8 Ali razumete barvo hišnega belila? - Ali ne gre za smrt? - Tako je že povsod na stenah hiš napisano, koliko je ura!
9 Po Janezu se je oznanilo, kaj se zgodi, če se kruh podraži in obdavči! Preberite le to, kar je razglašeno kobilicam, če bodo to storile! - Poglejte, ta čas je tu!
10 Glejte, oderuštvo je opremljeno z vso zaščito, ščitom in zaslonom, cel svet upraviteljev pa je opremljen z močjo, da brani njegove "pravice". Poglejte, kako razdirajo in trgajo mojo zemljo! Naj o tem molčim? Prepoznajte to znamenje, to zadnje, to peklensko znamenje! Lastninske pravice nad pravicami! In vendar sem samo jaz Gospod! - Zato prepoznajte tudi to hudobno znamenje!
11 Poglejte, kakšno je nečistovanje žensk tega časa in kakšna je popolna brezčutnost mladih, ki so zdaj vzgojeni samo za meso in končno za zgodnje nečistovanje pred vsem svetom! - Kam s svetom?! - Da, k vragu z njim! To so poslednji časi! - Ali jih razumete?
12 Končno poglejte, o čem se zdaj prepirajo skoraj vse cerkve! Glejte, to je zlato sveta. Zlato in smrt pa sta sinonima za mene v zvezi s svetom! Glejte, to je pravi Antikrist, ki zdaj dela velike čudeže! Toda njegov čas je pred vrati! Razumite, hudodelčev konec in njegova poslednja sodba je pred teboj in pred vami vsemi! Amen. Amen. Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi, knjiga 1