Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Zemeljski in nebeški pravni red
28. maj 1840
Prevod A.P.

1 V nadaljevanju vam dajem kapljico modrosti iz Moje večne ljubezni, užitno za vas končna bitja. Kajti, kot Bog nimam drugih otrok razen edine in večne Besede v Meni, ki je edini Sin, s katerim imam veselje. Toda v Sinu Sem tudi vaš Oče in Sem zadovoljen z vami, če ste v sebi sprejeli tega Mojega dragega Sina in s tem tudi Moje posvečenje z njim!
2 Toda ta kapljica modrosti pade na vroči pesek puste zemlje, s katero bi zagotovo lahko obogatili vaše znanje, vendar ne zmorete ustrezno ukrepati, kar je glavno, ker samo dejanje, zgolj vedenje pa nikoli ne prinaša večnega življenja.
3 Poglejte, vsa vaša politična 'pravica' temelji na čisti neiskrenosti in zlobnem samoljubju, ki je Zemljo razmejilo z mejnimi kamni, na vseh pa je napisano 'Moje' in nikdar 'Tvoje' – in iz te nepopravljive napake večinoma izvirajo vaši prestopki, zato si je bilo treba izmisliti popolnoma protipravne zakone, ki so morali vsakemu zagotoviti namišljeno lastnino z močjo nezaslišanih kazni, ja, tudi s smrtjo – čeprav Sem ustvaril Zemljo, kot zrak, kot vodo, dež in sonce, za vse enako in od Mene ni dobil nihče posebne pravice.
4 Toda zdaj je Zemlja natančno odmerjena kot pekel, kjer ima vsak svoj določen neodtujljiv prostor. Posledično se lahko sprejme le ustrezna zakonodaja in s tem tudi kazni za omejitev hudobije. In tako potem kazni, ki omejujejo hudobijo, ne morejo biti nič drugačne kot 'pravične' – gledano iz pekla, saj je vse kar vam govorim, dobesedno iz njega vzeto, tako mejni kamni, kot zakoni in tudi kazni. 
5 Glejte, v takšnih okoliščinah je težko svetovati iz nebes, kjer ima iz ljubezni eden vse za vsakogar in vsi imajo vse za enega – kar vas uči evangelij, kjer je zapisano, da morate dati poleg zahtevanega plašča še suknjič, da bi se izognili slehernemu prepiru. Če bi tako storili vsi, kot v nebesih, potem ne bi potrebovali novih peklenskih zakonov, saj potem nihče ne bi ničesar posedoval in bil tako varen pred vsakim ropom i krajo.
6 Zdaj Sem vam na kratko pokazal kakšno je sedaj stanje. Iz tega razloga ne smete svojega (nebeškega) Očeta prisiliti v peklenske pravne spore in s tem prizadeti Njegovo prizanesljivost in veliko potrpežljivost vpričo takšnih grozot in hudobije, zlasti zato, ker že stojim oborožen na vratih, za poslednjo sodbo, ki bo zgrmela nad Zemljo, tako da se bo s tem vso peklensko navlako odvrglo na kraj, kjer je njen avtor že davno postavil svoje trajno bivališče.
7 Vzemite si te Moje besede k srcu in pri tem ravnajte iz ljubezni, in nekoč se bo pokazalo koliko zlata se bo našlo v smeteh pekla! Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi