Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Zaupanje v nebeškega Očeta 
26 Januar 1841
Prevod A.P.

Človek je mislec, vendar samo Jaz vodnik.
Vsakemu je najsvetlejše jutro prineslo le skrbi.
Komu pa je namenjen večer v miru,
ta razmišlja na cilju: To je bila Moja volja!

1 Le piši in oznani Moj nasvet zaskrbljenemu  Anselmu ,,Wortemsigu", da mora zaupati samo Vame in to popolnoma! Vedno namreč najbolje vem, kje koga čevelj žuli in sem tudi zanesljiv vodnik. Meni so vsa pota dobro znana in Sam sem najbližja in najkrajša pot! Kdor bo hodil po njej, večno ne bo zgrešil pravega cilja! Kogar vodim, ima resnično varnega vodnika. In kdor hodi po Mojih poteh, ima zanesljiv cilj, ja, cilj vseh ciljev. Kajti Jaz sem vodnik, pot in Večni živi cilj Sam.
2 Glej, Moj ljubi Wortemsig, zaman skrbiš in se vznemirjaš, če Me ljubiš, me zvesto kličeš in brez dvoma verjameš, da sem Jaz, tvoj vsemogočni, veliki in sveti Oče tisti, ki ti to govori po tem Mojem piscu besed! Zato stori le toliko, kolikor si zmožen in sposoben in vse ostalo prepusti Meni v popolnem zaupanju! Lahko si prepričan, da bom vse vodil k pravemu cilju.
3 Resnično, če si Me ljubil in Mi zaupal eno uro, si storil več, kot, če bi deset let zaman skrbel in se v takšnih praznih skrbeh odvrnil od Mojih milostnih poti!
4 Povej, ali lahko svojim otrokom dodaš en vatel? Lahko okrepiš slabotne in oslabiš močne? Lahko majhne povečaš in velike pomanjšaš, daš slepim vid in videče oslepiš? Lahko gluhonememu daš sluh in tistemu, ki sliši, da ne bo slišal in razumel?
5 Glej, Jaz sem Gospod nad živimi in mrtvimi! Živi tako vedno slišijo Moj Očetovski glas, ga razumejo in se po njem ravnajo. Toda tudi mrtvim zmorem Jaz, kot Gospod, z Svojim grmečim glasom in pretresajočo močjo prav gotovo napraviti razumljivo, če je to primerno! Pa mi morajo prisluhniti vsa Zemlja, Luna in vsa Sonca in ves svetovni vrvež okoli njih!
6 Glej, če je vse to in še nešteto drugih stvari, od najmanjšega do največjega odvisno od Moje volje in če se ti z srcem prostovoljno oklepaš Moje Očetovske ljubezni, ki je večni mir vseh stvari – kako te lahko potem karkoli skrbi, če si lahko  v vsakem trenutku prepričan o Moji ljubezni, ki je zdaj resnično nad vso mero pri tebi!
7 Poglej Mojega hlapca – nima ničesar drugega kot Mene! In povem ti, da je v svoji revščini bogatejši in srečnejši kot tisti, ki imajo na razpolago vse zaklade in znanosti Zemlje!
8 Glej, tiste, za katere Jaz skrbim, so dobro preskrbljeni, časno in še bolj večno in bodo pri Moji hrani prav gotovo zdržali. Moja služba jim ne bo predpisovala ur dela, ampak najbolj blagoslovljeno svobodo njihove ljubezni. Amen

Jakob Lorber
Nebeški darovi