Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Vojni oblaki 
2. December 1850, popoldan

Kako, kdaj, kaj, zakaj, zdaj, jutri ali pojutrišnjem?

1 Vidim, da želiš od Mene izvedeti: kako, kdaj, kaj, zakaj, zdaj, jutri, ali pojutrišnjem? Vendar danes nisem razpoložen, da bi ti do potankosti napovedoval, kaj se bo na koncu izcimilo iz vseh teh priprav, ki nedvomno dišijo po najbolj krvavi vojni. Vendar ti želim predvsem zaradi tvojih in Mojih prijateljev dati kratke namige, iz katerih boste lahko postali modri, če boste imeli ušesa za poslušanje in oči za gledanje.
2 Vprašaj milijone ljudi, ki so v svojih srcih polni nezadovoljstva! Ne molijo in ne blagoslavljajo, zato pa toliko bolj preklinjajo. Le v Švici molijo, duhajo pečenko in imajo na skrivaj že tristo štiriinštirideset tisoč (344 000) mož na nogah, pripravljenih na vojno; toda kabineti o tem komaj kaj vedo. Sardinija in Francija sicer molita manj, vendar tudi ne preklinjata preveč. Sardinija pa je na skrivaj že poslala več kot dvesto tisoč mož, pripravljenih za boj, - in tudi Francija ima na skrivaj šestkrat po sto tisoč mož pripravljenih za boj. Kakšen je namen takšnega oboroževanja?
3 Kako se oborožujeta Avstrija in Rusija in vsa Nemčija, posebno Prusija, že veste. Čemu? Avstrija se ne boji Prusije in Prusija se ne boji Avstrije; obe pa se skupaj z Rusijo bojita množice demokratov, ki jih je iz dneva v dan več in katerih sponzorji so Švica, Francija in Sardinija.
4 Naj slišijo tisti, ki imajo ušesa in naj vidijo z odprtimi očmi. A vse to je delo zmaja, ki hoče iztrebiti vse, kar noče priseči na njegovo zastavo in stati ob njej.
5 Ti temačni dnevi vam povedo tudi, kako je zdaj. Človek preklinja resnico nebes in beži, ter prepoveduje svetlobo; namesto tega je skopuški in skrbi za zaklade moljev in rje. Oh, oh, ta sadež bo kmalu požel svoj blagoslov do najbolj bedne zrelosti!
6 Nisem si tega želel, vendar sem moral z nogami udariti po zemlji in to bo zanjo sodba, ker se ni zmenila za stopinje Mojih nog.
7 Gorje vsem, ki se oklepajo sveta; imeli bodo slabo letino. Tisti pa, ki se Me neomajno držijo, bodo imeli blagoslovljeno žetev, kot je ni imel še nihče od začetka sveta! Zdaj bo razlika med Mojimi otroki in črnimi otroki sveta in pekla postala jasnejša.
8 Jaz pa vam ne povem, kako, ne kdaj, ne kaj, ampak kdor ima uho, naj posluša in z odprtimi očmi naj gleda, pa bo našel. Naj se to prebere nad Rimom z jasno pisavo. Moji služabniki v Angliji bodo pisarji.
9 Povem vam: Ta temni oblak ne bo minil, dokler ne pride od zgoraj močan vihar. Toda tisti, ki vladajo vodam zemlje, so že postavili vzvod v veliko zapornico. Ko boste ponoči slišali oddaljeno grmenje, bo vzvod opravil svoje delo. Zapomnite si, da vam je to povedal vaš Oče iz nebes, Amen!

Jakob Lorber
Nebeški darovi