Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Veselje do sveta in večnost Ljubezniv opomin mladi hčerki
10. Marec 1842

1 Pred svetom v svojem srcu zvesto ohranjaj svetišče, ki je ljubezen do Mene, tvojega Očeta in naj te ne ganejo prazne stvari tega sveta, ki bodo za duha kmalu minile kot plevel v vetru.
2 Kajti to, kar je za tebe svet, boš v celoti razumela le v duhu. Zato naj te nič posvetnega ne zamika in kmalu te bom sprejel kot zelo ljubo hčerko svoje večne očetovske ljubezni, te položil na svojo roko in te stisnil k svojim prsim, kjer boš prvič dojela, kaj vse je Moja večna, neskončna, edina in resnična očetovska ljubezen!
3 Moja bodoča nevesta in hči! Če bi bilo mogoče in znosno za tvoje šibko življenje, da bi tvojim šibkim očem razkril, kako blizu sem ti in kako je Moje hrepenenje, da bi se ti popolnoma pokazal, veliko večje od tvojega hrepenenja, da bi videla Mene, svojega svetega, najbolj ljubečega Ženina in Očeta - tvoje srce bi se razpočilo od ljubezni in ne bi mogla živeti niti minute!
4 Glej in razumi te žive besede, ki ti jih je namenil Moj pisar, saj sem ti bližje, kot si sploh lahko predstavljaš. In trdno verjemi tem besedam, ki ti pravijo, da sem dostopen samo z ljubeznijo in v ponižnosti!
5 Poslušaj, hči! - Resnično, povem ti, če verjameš in Me resnično ljubiš v svojem srcu, ter iz te resnične ljubezni do Mene ravnaš po Besedi, ki ti je že znana tako iz starega kot iz novega časa in je čudovita pred tvojimi očmi - potem si Me že popolnoma sprejela. Tudi, če nisem viden in slišen glede tvojega blagostanja, sem v vsej sveti tišini ljubezni, ki zvesto in neprestano skrbi za tvojo večni  blagor, toliko bolj intimen v tvojem srcu!
6 O hčerka, veruj, veruj, da je tako, saj boš tako zmogla Mene, svojega svetega Očeta, ljubiti nad vse. Verjemi, da te ljubim, kot bi bila v Moji neizmerni neskončnosti edini predmet Moje neskončne, večne in najbolj zveste očetovske ljubezni!
7 Toda, moja draga hčerka, umakni svoje čute in zlasti svoje srce proč od sveta! Verjemi mi, ker kot edini Stvarnik svetov to najbolje vem: ves svet je nič in v njem ni popolnoma ničesar! - Verjemi mi: Vse, kar vidijo tvoje oči in jih fizično privlači, ni nič več in nič manj kot zgolj fiksiran pojav, namenjen za kratek čas preizkušanju nesmrtnega duha, v katerem je zasnovano človeško zemeljsko življenje.
8 Ker je v duhovnem smislu tisoč let komajda vredno imenovati zelo kratek trenutek, kaj je potem zelo kratko preizkusno življenja enega samega človeškega bitja! Torej, Moja draga hčerka, kako zaman se je s srcem prikleniti na tako nepomembne stvari sveta in zbirati bogastvo sveta za krhko in pokvarljivo četrtino sekunde posvetnega življenja, potem pa zaradi tega nujno izgubiti večno življenje!
9 Povem ti: Če bi marsikateri vzvišeni bogataš svetovnega kova zmogel videti, kaj se skriva za njegovim denarjem in drugimi dobrinami, bi ga to tako silovito prestrašilo, da bi ga do kraja razžrl neskončno velik strah. To pa se nikakor ne more in ne sme dovoliti iz najpomembnejšega razloga, ki pa ga ti še ne razumeš.
10 Moli pa za vse tiste, ki so bogati z zakladi sveta! Zaradi njihove sebičnosti in arogance jim je najtežje pomagati, zato so tudi v duhovnem smislu najrevnejša bitja. Mene, svojega Očeta vso večnost ne bodo skoraj nikoli videli, saj so se s svojimi zakladi spremenili v satanovo hrano, zato jih bo ta požrl in večno se bodo naselili v njegovem trebuhu!
11 Zdaj pa nič več o tem! – Ti pa, Moja ljuba hčerka, verjemi tej besedi, da, trdno verjemi, da je resnično resnična! - Prezri svet, popolnoma se obrni k Meni in kmalu, prav kmalu se boš v svojem zemeljskem življenju prepričala, da je tako in, da tisti, ki Me resnično ljubijo, nikoli ne bodo okusili smrti. In tako je zagotovo tudi ti ne boš!
12 Le ostani mi zvesta, kakor sem Jaz zvest tebi! - To je sveta želja tvojega Večnega in Svetega Očeta. Amen.

Jakob Lorber 
Nebeški darovi 2