Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

V križu kali večno življenje duše in duha
11. September 1846, Greifenburg

Za  Carla R. v. Leitner.

1 Poslušaj me, moj prijatelj in brat, iz svojega dobrohotnega srca! Ne delaj si velike skrbi zaradi svojih nekoliko oslabljenih nog, sčasoma se bodo izboljšale. Glej, vse, kar dajem, je dobro, toda najboljši od vseh Mojih darov je križ, kajti v njem kali resnično večno življenje duše in duha! 
2 Če imajo drevesa veliko listov, je sadja malo ali nič; če pa so drevesa bolj vitka in bolna, dajejo veliko sadja. Glej, tako je tudi s človekom, dokler živi na tej zemlji. Če je njegovo telo povsem sveže in zdravo, ne čuti velike potrebe po Meni in me kmalu prepusti tako imenovanemu 'dobremu človeku', kot pravi svet. Toda v primeru majhne telesne bolezni, zlasti, če je zemeljski zdravniki ne morejo ozdraviti, človeka kot vez ponovno pritegne k Meni in začne ponovno iskati pomoč pri Meni, kar je zelo koristno za njegovega duha. Tako začne ponovno rasti od znotraj in ustvarja prihodnje sadne poganjke za večno življenje, kar je samo po sebi veliko bolje kot popolnoma zdravo telo s skoraj mrtvim duhom, iz katerega ne poženejo plodovi za večno življenje.
3 Glej, zato ti puščam tvojo majhno neprijetnost, ki res ni nič drugega kot zelo lahek trak, ki sem ga nežno ovil okoli tvojega stopala, da imam tako rekoč v roki ročaj, s katerim te resnično kot na povodcu vodim čez kužni svet proti večnemu življenju! Zato je ta trak tudi nekoliko trdovraten in ga ni mogoče popolnoma odpraviti z mazilom niti sprati s kopeljo! - Ko bo pa prišel čas, te bom pa že rešil tega popolnoma brezplačno.
4 To naj bo v tvojo pomiritev in veliko tolažbo, da te ne bi prevzelo malodušje, ko včasih nekoliko zategnem trak. Ko boš pa spet začutil rahlo nelagodje v nogah, tedaj pomisli: "Zdaj si je moj dobri Oče v nebesih spet nadel trak za moje odrešenje! Njemu vsa moja ljubezen!
5 Če boš to počel vedno pogosteje v svojem srcu, bom tudi jaz vedno bolj rahljal vezi okoli tvojih stopal in trdneje prijemal vezi srca, - toda umivanje nog  je prva stvar za prerojenje duha!
6 S tem ti naj bo dan Moj blagoslov, Moja ljubezen, milost in usmiljenje za vedno! Amen! -

Jakob Lorber
Nebeški darovi