Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Srčna molitev

Oče,  Gospod in Bog, Tebe hvalimo in se Ti zahvaljujemo! - Tebe, Bog in Oče, časti stvarstvo daleč naokoli; vse zvezde in vsa nebesa so polna Tvoje slave! Vsi angeli in vse nebeške vojske vedno služijo tvoji volji! Kerubi in Serafi pojejo z visokim glasom: "Svet je naš Bog in svet je naš Oče! Vse dežele, vsi svetovi in vsa nebesa so polna njegovega velikega imena!"
Moj Bog in Oče, pomagaj, pomagaj, pomagaj, da bo Tvoje najsvetejše ime, ki je nad vse mogočno in močno, tudi po nas in skozi nas dostojno posvečeno! - Ne dovoli, da bi ga kdaj oskrunili z mislimi, besedami ali dejanji! Bodi usmiljen, bodi usmiljen do mene, do mojih in do vseh ljudi!
Glej, moj Bog in Oče, milostno si mi dal svetlo luč v moje srce in mi dal spoznati in izkusiti skrito modrost, ki je skrita in izvira izključno iz Tvoje neskončne ljubezni in usmiljenja in se pretaka v moje še tako nečisto srce! – Skrij svojo božansko obličje pred mojo grešnostjo in ustvari, ustvari v meni o Bog in Oče, čisto srce in pravega Duha, ja, daj mi svojega Svetega duha!
Ne zavrzi me, moj Bog in Oče, ampak me tolaži, tolaži in vedno znova me potolaži s svojo ljubeznijo in milostjo! O moj Oče, Bog in Gospod, spreobrni nas in spreobrnjeni bomo! Pomagaj nam in pomagano nam bo! - In usmili se tudi vseh ljudi, duš in duhov! - Amen.

O moj Jezus, v Tvojem presvetem, nadvse mogočnem in silnem imenu - Amen!