Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Za rojstni dan
13.  Oktober 1942

1 Napiši danes nekaj za A.H.-W. To naj mu pomaga spoznati, da Oče v nebesih zelo dobro ve, kdaj in katerega dne se človek po mesu rodi na ta svet.
Poslušaj, Moj dragi moj A. H. -W.! Resnično ni majhna stvar, ko se iz materinega telesa na svet rodi človeško bitje, ker to, kar je potrebno, da človeška duša iz vseh stopenj dozori, da se rodi, verjemi mi, je resnično več, kot boš lahko dojel v večnosti! Da stvaritev človeka zame ni tako nepomembna stvar, kot bi nas želeli prepričati nekateri filozofski bedaki, dokazujejo vsa dejanja in vse pred-ustvaritve, ki so bile opravljene in ustvarjene izključno za človeka!
3 Zato je pošteno in pravično, da je tudi človekov rojstni dan zanj pomemben dan, saj ni naključen, ampak je dobro izračunan že od vekomaj. - Toda zakaj in kako je takšen dan dobro izračunan že od večnosti - bo takoj pokazano! Zato poslušaj:
4 V neskončno globokem prostoru časa in večnosti so bili v skladu s številom 3 in 7 iz Mene v neskončnem številu poklicani svobodni, Meni podobni duhovi. – Velika množica se je z zlorabo svoje svobode ločila od Mene, druga velika množica pa se je večno združilo z Menoj. - Kaj naj bi se torej zgodilo z nešteto ločenimi? Naj bi večno propadli ali naj se vrnejo na način, ki je mogoč samo Meni?
5 Glej, to ni bilo majhno vprašanje niti zame, vsemogočnega in nadvse modrega Stvarnika! Kajti, če jih pustim propasti, je smrt doma tudi v Meni. Če pa jih  pripeljem nazaj, potem je ogrožena nedotakljiva svetost Mojega večnega reda. Kaj je bilo potem potrebno tukaj storiti?
6 Glej, rešitev tega velikega vprašanja je še vedno pred tvojimi očmi in mnoge večnosti ga ne bodo mogle dokončati!
7 V čem je to obstajalo, še zdaj obstaja in bo večno obstajalo?  Ljubezen se je kot edino življenje v Bogu morala na določen način ločiti, zajeti ločeno množico duhov, jih s svojo močjo povezati in iz njih oblikovati neštete množice svetov vseh neskončnih vrst, glede na naravo duhov, ki so bili v njih ujeti. 
8 Ko so svetovi nastajali od prvotnih centralnih sonc navzdol, je bil vsak svetovni atom na tisočinko sekunde natančno izračunan, kdaj naj bi se sprostil Ko je bil veliki obračun enkrat narejen, so se začele tudi organske stvaritve na svetovnih telesih po vseh stopnjah v najvišjem, najbolj modrem in dobro premišljenem vrstnem redu. In zatem je končno prišel človek, kot najpopolnejši sprejemni organ vseh prejšnjih neskončnih stopenj in kot popolna točka ponovne združitve življenja, ki je nekoč izšlo iz Mene!
9 Da pa v tem preoblikovanju starih bitij na strani Boga proti Njemu ne bi bilo nasprotovanja, se je moral Bog skozi Moje učlovečenje na določen način preoblikovati, zgraditi nato nova nebesa in končno poskrbeti, da tako kot On, postane vse novo!
10 Glej, vse to je za enim samim rojstnim dnevom!
11 Zato si dobro zapomni, kaj vsebuje, da ti bo kmalu prinesel nov velik rojstni dan v duhu.
12 Sprejmi zato v srcu od Mene to razodetje kot čestitko za tvoj današnji rojstni dan, od tvojega najbolj ljubečega Očeta, da boš imel veliko veselje ob vsakem svojem rojstnem dnevu tukaj in v prihodnje. Kajti tudi po drugi strani se takšni dnevi zdijo za tistega, ki ga zadevajo, v ustrezni obliki bolj veličastni kot drugi! Sprejmi pa tudi Moj polni očetovski blagoslov in vedno vztrajaj v Moji ljubezni! Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi