Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Prava starševska ljubezen 
23. april 1840, četrtek
Prevod A.P.

1 Dajte ženi Ans H - ja naslednje besede! Ker Sem prepoznal njeno hrepenenje, ji zato želim dati malo tolažbe, katero mora upoštevati zase in za svoje otroke, deklice in dečke.
2 Vesel Sem vseh, ki imajo veselje v Meni. In imam vode v velikih količinah, da jo dam tistim, ki hlepijo po njej. In Moja milost je prav tako široka kot daljnosežna in nikjer ni mogoče najti njenega ožanja.
3 Zato tudi ti, telesna mati, razdeli svojo ljubezen med svoje, kot Jaz delim Svojo milost, tako da nobeden od tvojih otrok ne bo nekoč iz prikrite zavisti nevoščljivo ampak prijazno gledal na svojega brata ali na svojo sestro! Imej polno in enako mero ljubezni do vsakega od svojih otrok, da jim bom potem Jaz lahko izročil polno in enako mero milosti! Drugače bodo bolj ljubljeni prejeli od Mene manj milosti in manj ljubljeni več milosti.
4 Kajti glej, Jaz Sem Oče preganjanih, tolažnik užaloščenih, vendar tudi zelo strog sodnik do Svojih otrok, katere preveč ljubite. Kajti preobilica vaše ljubezni pokvari vaše otroke, tako da niso zmožni sprejeti Moje milosti. – Zato v bodoče daj vsem enako, kar je koristno in potrebno za njihovo dobro počutje in obvladuj svoje srce – in Moja milost bo s tabo med njimi!
5 Verjemi, da Sem ti to povedal kot vaš dobri Oče. – Kar ti vidiš slabo, Jaz jasno vidim. Kamor pa ti z vso ostrino pogledaš, tam Jaz pogledam skozi prste. Kar svet sodi, to sprejemam; toda tisto kar svet povišuje, bo pred Menoj opuščeno. Glej prešuštnico, ki jo sodi svet! Njeno krivdo Sem zapisal v pesek, da jo bo veter lahko odpihnil. – Tako bi morali storiti tudi vsi vi, če želite biti Moji pravi otroci, ki jih imam veliko bolj rad, kot boste to kdaj lahko dojeli.
6 Kakor sije sonce in pada dež na vsako travo, taka naj bo tudi vaša ljubezen do vaših otrok! – Proti tujcem pa naj bo ta kot žareči ogenj in nevihta, da s tem ne bo v vas in vaših otrocih prevladala nobena sebičnost, s čemer bo potem vaše zaupanje postalo močnejše in Jaz vam bom vedno lahko pomagal tam, kjer ste najšibkejši.
7 Naj ti bo to v majhno tolažbo! – Kamor hočem vstopiti, najprej pometem! To pravi vaš dobri, Sveti Oče. – Amenv

Jakob Lorber 
Nebeški darovi