Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Pravo  sonce  miru
14. Junij 1848.

Majhna podoba

1 Zemlji grozi velika nevarnost. Vaš sovražnik je dosegel kratkotrajni manevrski prostor in se zdaj posmehljivo smeje razdoru v srcih ljudi! Drugače tudi ne more biti; če se sito ne bi močno obračalo, stresalo in vibriralo, se pšenica ne bi nikoli ločila od plev. Če pa je zrak poln zlobnih hlapov, da je ogroženo vse življenje in svetloba nikoli ne more prodreti skozi temne gmote, potem nežen večerni veter ni več dovolj za čiščenje takega zraka, ampak morajo priti orkani in ognjene strele, da se zlobni duhovi uklonijo pred njimi.
2 Angeli ne morejo ravnati s hudiči kot angeli, ampak kot nasprotniki hudičev, sicer bi z njimi naredili le malo. - Če imaš njivo, ali bo obrodila sad, če je prej ne zorješ s plugom? - Tako je tudi tukaj. Satan bo naredil svoje, angeli svoje in Jaz svoje in tako bo pšenica postala čista. 
3 Prišle bodo še velike nevihte, ki bodo razbile mnogo velikih skal in gora. Kot plevele bodo v zrak razpršile močne, visoke in velike, tako da jih bodo ljudje iskali in na Zemlji nikoli ne bodo našli kraja, kamor so bili vrženi. Nastalo bo silovito divjanje in rjovenje in veliko ljudi bo zelo prestrašenih in zaskrbljenih. Toda vse to mora priti in priti mora silovito, da se mogočneži premagajo.
4 Ko se rodi komar, se tla ne tresejo in povsod je mir, saj komar ne potrebuje veliko. Ko pa se rodijo gore, so stvari na Zemlji videti povsem drugačne. Takrat pa mora nastati že silen vihar, da se razbijejo tako stare in utrjene gore! Ko knez gradi novo trdnjavo, se ne dela veliko hrupa, ko pa kot sovražnik podira staro trdnjavo, je to zelo strašljivo - in glejte, tako je tudi zdaj.
5 Toda ne sprašujte, kdo bo zmagal, kajti nihče ne bo zmagal, dokler luč stare resnice ne razprši misli borcev. Ne mislite, da bo dunajski parlament dan sprave, o ne! Ta dan bo le še razpihoval pravi nevihtni ogenj. - Vendar se zaradi tega ne bojte, saj bom poskrbel za vas. Zdaj pa morate poskrbeti tudi za to, da bo Moja luč čim prej prišla v roke ljudi. Povem vam, da bi to kmalu pomagalo svetu in vas naredilo dvakrat bogatejše. Če pa postanete mlačni, kaj dobrega bo to prineslo svetu in vam?
6 Tudi vi se morate vključiti v nevihto. Če pa se boste zavzeli in se bojevali Zame, bo vaše zavzetje in bojevanje pravično in zmaga bo za vas lahka. Kajti tega truda ne zahtevajo udi vašega mesa, v katerih se bojujejo poželenje, napuh in pohlep in so vedno edini vzrok vseh vojn, - ampak jih zahtevam Jaz v vas od vašega duha, ki mu je zdaj edinemu dana končna zmaga in mir, ki je sad prave pravičnosti in je dan tistim, ki imajo in ohranjajo ta mir v sebi. Povem vam tudi, da ne poskušate doseči prijateljstva s svetom, kajti kdor je prijatelj sveta, je moj sovražnik in kdor išče prijateljstvo sveta, išče v sebi mojo sovražnost.
7 Zato vam ni treba skrbeti za določeno kritično sovražnost sveta, kajti če je to zaradi tega, kar delate Zame, potem vam je zagotovljeno tudi Moje najintimnejše prijateljstvo. - Če se bo svet kritično posmehoval in žalil Moje delo, ki ga boste objavili, se tega veselite, kajti prav to mu bo prineslo popolno uničenje, vam pa zmago!
8 Zato vam še enkrat govorim: ne iščite si prijateljstva s svetom, ne glede na to, kako in kje vas želi spoznati, kajti prijateljstvo sveta je Moja najhujša sovražnost. - Kdor hoče biti Moj pravi prijatelj, mora biti nesrečen v odnosu do sveta in prenašati veliko trpljenja. Smeh sveta je treba spremeniti v jok in veselje sveta v žalost. Nihče pa ne more storiti nič dobrega, če ne izpolnjuje Moje volje, ki je edina dobra. Če pa kdo to ve in tega ne stori, greši, ker ne izpolnjuje Moje volje. - Zato bodite tudi vi prizadevni pri izvrševanju Moje volje, če nočete grešiti pred Mojim obličjem.
9 Toda na svetu bo še veliko spopadov in veliko mesa bo umrlo, toda Mojim prijateljem in gorečim izpolnjevalcem Moje volje naj se ne zgodi nič hudega. Za kako velikega bi se imel knez, ki sem ga postavil za vladarja vse Zemlje in za kako velikega tisti, ki sem mu dal v roke vodstvo sonca? - Toda kaj je Zemlja, kaj so vsa sonca v primerjavi z veličino Mojega Sonca milosti, ki sem vam ga dal, da bi lahko sijali kot najmočnejša in najbolj živa luč ljubezni vsega sveta? - Iz tega lahko vidite, za kako velike stvari sem vas poklical in izbral!
10 Ker pa morate to očitno razumeti, morate zdaj tudi ravnati v skladu s tem, da se izkažete za vredne takšne najvišje službe. Opozarjam pa vas tudi, da so tiskarne v tem kraju povsem neprimerne za hitro objavo Mojih del. Zato bi bili založniki iz Saške, Hamburga, Württemberga in tudi drugi nemški knjižni založniki v vsakem pogledu veliko bolj zaželeni od domačih; saj lahko že zdaj presodite, koliko časa bi v zvezi s pesmijo "Die große Zeit der Zeiten" lokalni založnik moral opraviti z delom "Meine große Haushaltung", ki ga vi imenujete "glavno delo" - tri leta bi bilo premalo. Kaj dobrega bo to prineslo vam in svetu? Zato morate vi in še posebej brat A. H. Willig poskrbeti, da bo to edino sonce miru hitreje vzšlo drugje; kajti verjemite Mi, dokler bo stalo na poti, ne bo miru na Zemlji.
11 V nasprotnem primeru bo postajalo čedalje bolj viharno, tako da bo na koncu vsakdo komaj še varen za svoje življenje in bo izgubil vse zemeljsko premoženje, če ga sploh ima. - Ko ljubezen postane hladna in stoji razum kot hladen severni ali južni tečaj, bo kmalu izginila vsaka iskrica občutka za pravičnost in na njeno mesto bo prišel najtrdnejši tako imenovani komunizem, ki bo zavzel mesto prav vsega in bo nasilno porušil vse ovire med mojim in tvojim. - Zato poskrbite, da bo na svet čim prej prišlo sonce miru, sicer vam bo prav ta svet odvzel vse, kar vam pripada; kajti svet je in vedno ostaja isti!
12 Svet zdaj nima nobene duhovne luči, saj so Baalamovi služabniki vzeli tudi zadnjo iskro in jo zadušili celo v srcih redkih, ki so še imeli šibko vero. Zdaj je to postala cela noč. Nihče več ne zna svetovati in pomagati. Zato sklicujejo posvetovanje za posvetovanjem in nenehno volijo volivca za volivcem, da bi prišli do najbolj modrega v deželi. Toda zdaj so vsi slepi in ne vidijo ter ne prepoznajo modrih, ker se držijo le najbolj spoštovanih in tistih, ki imajo močan glas. Zato pa bodo vedno povzročili še več bede, ropov, umorov in velikega prelivanja krvi, kar se je že začelo kazati na več mestih.
13 Zato je skrajni čas, da pridemo s pravo lučjo, sicer bi svet doletela prevelika beda in bi ga moral obvarovali pred popolnim uničenjem. Tudi drugje sem zagotovo že postavil luči in tu in tam prebil kakšno dobro pot, da tej luči, ki vam je dana, ne bo dovoljeno, da bi se odpravila na pot v svet po neurejenih poteh. Zato je bilo pripravljeno vse, kar je mogoče in zdaj je odvisno le od vaše gorečnosti, če želite biti deležni velikega blagoslova narodov.
14 Resnično, kdor se zdaj obotavlja, kdor se ne iztrga iz svojega običajnega načina življenja, kdor zdaj varčuje in ne tvega vsega, bo kmalu vse izgubil. Kdor pa si upa vse, bo veliko pridobil, saj vrednostni papirji moje zakladnice ne bodo nikoli padli in mojega vinograda ne bo nikoli prizadela toča in ga ne bo ožgala pozeba. Zato zdaj pridno trgujte z Mojimi državnimi vrednostnimi papirji in skrbno negujte Moj vinograd, da boste imeli veliko dobička v času in večnosti, amen. To vam vsem pravim  Jaz, vaš Gospod in Oče, amen, amen, amen, amen.

Za vse!
11. Julij 1848.

Poziv k čuječnosti in molitvi zaradi grozeče velike nevarnosti

1 Bedite in molite, da ne bi prišli v skušnjavo, kajti satan zdaj hodi kot besni lev in hoče požreti vse ljudi. Nobenega sredstva ne bo izpustil, da bi se ohladil pri svojem velikem maščevanju, saj je njegov zvesti privrženec, vladajoča Hidra poteptana po glavi. Razdelil bo narode, da se bodo množice dušile, kakor se to že začenja; povem to še posebej: začenja - kajti vse, kar se je zgodilo doslej, je le začetek tega početja.
2 Zato bo satan tistemu, ki ima le iskrico napuha, to iskro prižgal v gorski ogenj in bo tako iz njega naredil satana. Varujte se torej najmanjše vzvišene iskrice jeze, da ne postanete hudiči, kajti satan preži na vas in nikoli ne zamudi priložnosti.
3 Zato bodite zelo čuječi in molite, da ne padete v skušnjavi mesa, kajti, če kdo pade, je brez rešitve izgubljen. Tako kot je res, da sem Jaz Gospod, vaš Bog in Oče v Jezusu, Maziljencu, tako je res vse, kar vam tu oznanjam!  
4 Če ima kdo hčere in ima v sebi trn mesa, resnično, resnično! - satan bo iz tega trna naredil ognjeni meč in bo očete spremenil v krvoskrunce, sinovi bodo spolno občevali z materami in sestre ne bodo varne pred brati. Zato se bo v mnogih prebudil tudi tihi sodomski greh in skrunjenje živali in bo zato desetkrat hujše, kot je bilo v Sodomi in Gomori.
5 Ker je bila premagana velika babilonska vlačuga, ki je duhovno nečistovala, je satanovo maščevanje v tem, da pokvari vse meso do najnižjih globin. Zato sem zdaj naredil svoj meč zelo oster in bom zavihtel največjo sodbo nad glavami vseh hudobnih.
6 Zato se skrbno izogibajte vsemu, kar draži meso. Izogibajte se vina, v katerem prebiva duh nečistovanja. Izogibajte se krajev, kjer vas pozdravijo prijazne in očarljive prostitutke. Vedno molite in se postite, zlasti v vinu in pivu, ter ne govorite nečistih besed, sicer ne boste varni pred satanovimi skušnjavami.
7 Ti, zemeljski oče, povem ti za ta čas in za vsak čas: če imaš hčere, jih ljubi kot kristjan, a ne kot nečimrni ljubimec, sicer se boš ujel v satanovo mrežo. Tudi, če tvoj duh prepozna tvoje hčere kot hčere, kaj ti to pomaga, če tvoje telo žgečka meso tvojih hčera tako kot meso drugih nečistnic in to omrtviči tvojega duha in v tvojih ledvicah prebudi najbolj gnusne in preklete želje, ki te za vedno ubijejo? 
8 Verjemite mi, kdor v tem času ne bo storil vsega, kar je mogoče, da bi se v Mojem imenu zoperstavil izpuščenemu satanu, bo izgubljen, tudi, če je prebral in napisal že tisoč knjig najbolj žive Besede. Kajti ne branje in ne pisanje nista koristna, temveč le izvajanje. Če bi nekdo prebral in prepisal celo deset tisoč najboljših klavirskih šol, a jih ne bi izvajal in preučeval s prsti na klavirju, ali bo lahko na njem zaigral vsaj en takt glasbene skladbe?
9 Trdno se Me držite, kakor se tudi Jaz trdno držim vas, tako boste imeli v kratkem času najčudovitejši razlog za veliko veselje kot Moji čisti otroci v najboljši prihodnosti, tako časovno kot tudi večno! Previdno si prizadevajte pridobiti več učencev za Moje kraljestvo; to vam bo prineslo veliko blagoslova. Toda za zdaj poskušajte potrkati z Mojim imenom in, če bo rečeno: "Vstopite!", gradite nato še naprej. Če pa vstopa ne dobite ali pa ga dobite le s skomiganjem z rameni, zapustite stavbo in pojdite naprej.
10 Varujte se tudi skoposti, zavisti, malodušnosti, slabe volje in celo jeze, kajti, kot sem rekel že na začetku, satan ne zamudi niti najmanjše priložnosti, da bi vstopil v človeka in ga uničil.
11 Toda tudi ženske in dekleta naj se mi zdaj zelo zavzeto pridružijo, sicer jih čakajo najrazličnejši najhujši brodolomi. Satan je zdaj sprožil tudi legije najbolj nečistih mesenih duhov, ki si ne bodo ničesar bolj želeli, kot da pridejo v trebuhe žensk in deklet ter jih nato na najbolj beden način mučijo. Tisto, česar ne bodo pokončale epidemije, ki bodo kmalu izbruhnile, bo ta zalega na skrivaj ali pa verjetno tudi očitno napadla ta zarod. Zato naj se zlasti dekleta kmalu po sončnem zahodu umaknejo v svoje sobe in tam molijo k Meni, da bodo zaščitene pred vsemi nadlogami. 
12 Vse to natančno izpolnjujte vsaj pol leta in boste osvobojeni vsega največjega zla in ostali boste, amen. To vam govorim kot vaš najbolj ljubeči in potrpežljivi Oče, ki vas želi večno ohraniti in nikoli uničiti, amen, amen, amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi 3