Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

74. Pomen ravnanja po Božji besedi

1 (Gospod): »Prisluhnite! Če ima človek slaboten želodec, zaužije vam dobro znano zeliščno pijačo, ki slabo prebavljive jedi po znani naravni poti spravi iz želodca in črevesja. Slabo prebavljive jedi pa so podobne pomislekom, ki se prebudijo v duši, ko začne dvomiti o svojem verovanju in ravnanju.
2 Kaj je treba storiti, ko se naravno slabotni želodec očisti, da bo spet postal krepak in takšen tudi ostal? Človek naj postane dejaven in se ustrezno giblje na svežem in čistem zraku, in želodec bo spet zdrav in krepak. In glejte, to naj počne tudi duša. Srce naj očisti vseh zmot­nih naukov, pojmovanj in zamisli, naj ljubeče in s polno vero sprejme resnico, kakršno vas učim, in naj v skladu z njo postane dejavna in živa. Tako se bo duša kmalu zelo okrepila in za vedno ostala zdrava.
3 Zato naj ne bo nihče od vas zgolj poslušalec, temveč takoj tudi resen in zavzet uresničevalec Moje Besede, in tako bodo tudi v naj­krajšem času iz njegove duše izginili vsi pomisleki in dvomi.
4 Tako kot naravni telesni želodec, če je zdrav in krepak, lahko sprejme vsakovrstno čisto in v stiski tudi nečisto hrano, ne da bi mu to škodovalo, ker s svojim delovanjem odstrani iz sebe vse nečisto ali pa to preobrazi v čisto, tako ravna tudi močan in zdrav želodec duše; in potemtakem je čistemu vse čisto in celo najbolj nečisti duhovno kužni hlapi pekla mu ne morejo škodovati.
5 Ko si boste v sebi povsem prilastili Moje kraljestvo, boste lahko hodili po kačah in škorpijonih in pili strupe iz pekla, pa vam to ne bo škodovalo.
6 Če ste vse to dobro razumeli, boste tudi po polni in živi resnici spoznali, kaj naj bi v Kafarnaumu razumeli pod pojmoma 'jesti Moje meso' in piti Mojo kri', in potem vam nauk gotovo ne bo več težko razumljiv.
7 Človeškemu razumu je vsekakor težko temeljito pojasniti stva­ri in številne pojave v vidnem naravnem svetu, da bi se znebil vseh mogočih zmot, polnih praznoverja, in se podal po poti resnice. Še neprimerno teže pa je zgolj možganskemu razumu in duši razumlji­vo pokazati vse, kar je za meseno človeško oko nevidno: vse nebeško duhovne stvari, moči, vse učinke in pojave!
8 Zato vam tudi ves čas govorim: Vso modrost duhovnih, nebeš­kih življenjskih razmer in njihovo moč in oblast boste spoznali šele, ko boste tako, kot sem vam že zelo izčrpno razložil, povsem na novo rojeni v Mojem duhu. Zdaj pa se vprašajte, ali ste vso to resnico tudi povsem razumeli.«

Jakob Lorber
Janezov veliki evangelij
knjiga 9