Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

52 Očetovo povabilo 
Oktober 1840

1 Če je mogoče, vendar naj bo to prepuščeno vaši svobodni volji in Jaz vas ne bom obtoževal, če boste to storili ali ne, ker ste postali Moji otroci in prijatelji. To lahko, če hočete storite še letos. Če pa to storite, storite to vas vseh pet skupaj, če štejem tudi Mojega lahkega služabnika. Predstavil pa vam bom tudi zelo uporabnega šestega in malo kasneje še sedmega učenca, ki bo vam in Meni v veliko veselje. 2 Ni res, otroci in prijatelji, sedaj si boste mislili: Kaj pa spet hoče dobri Oče? Zagotovo gleda nekaj izjemno velikega? Ja, spet vidim nekaj izredno velikega, kar bi vam rad pokazal, a vam vseeno tega ne morem pokazati brez te majhne žrtve, ker vam za to manjka naravni vtis. Ker še niste popolnoma prerojeni v duhu, je za vas v nekaterih stvareh naravno razumevanje še vedno izjemno potrebno, če želite biti ponovno posvečeni v večjo kapljico Moje ljubezni. In to se je pravkar zgodilo. Želim vas spet dvigniti za stopničko višje, zato imam v mislih tole za vas. Vendar le, če to želite in zlahka storite. Nihče ne sme zanemariti ničesar svojega! – Poslušajte torej, kaj mislim s tem "če je mogoče!"
3 Toda to ni Moja volja, ampak le želja Moje ljubezni, da bi v nedeljo, ki vam jo bom z veseljem dal v ta namen, šli do vznožja tako imenovanih KleinAlp, vendar ne do njenega vrha, ampak le do njenega vznožja, ki sega nedaleč stran od vasi Übelbach.
4 Če boste pa prišli tja, morate biti zelo pozorni predvsem na Alpe, ki bodo ležale pred vami. Bodite pozorni na njihovo višino in nižine, kako in s kakšnimi drevesi so obrasle, s kakšnim grmovjem, zelišči in travami so obrasle okoli svojih stopal, kako je videti zemlja, kakšni so kamni in kakšni so minerali, če so, v drobovju teh gora. O vsem tem se morate čim bolj prepričati sami, ali pa se tam o tem vsaj natančno pozanimati.
5 Predvsem pa morate biti pri vsem tem najbolj pozorni na svoja čustva. To je pravzaprav glavni razlog, zakaj vam namenjam takšne stvari. Tam vas bodo po Mojem posebnem dovoljenju prevzeli občutki, ki si jih niste še nikoli predstavljali in še manj doživeli. Ti občutki vam bodo povedali več, kot vse knjige sveta.
6 Zakaj pa vas opozarjam prav na to področje, vam bo pojasnjeno  med naslednjo veliko razpravo.
7 Glejte, če bi vam kateri koli posvetni vladar ukazal, da opravite kakšno delo, bi vse opustili, da bi ga izpolnili. Seveda bi v tem primeru prejemali tudi ,,poslovne diete". Toda tudi Jaz vam bom priskrbel diete Mojega kraljestva, tako ne boste izgubili ne začasno in tudi ne za večno.
8 Zato pa bi se morali že na svetu malo vaditi v predšolski vzgoji za večno življenje, da bi se lahko potem ukvarjali z Mojimi zadevami. Če Mi boste ostali zvesti, vas v Mojem kraljestvu čakajo veliki posli, o katerih zdaj še nimate pojma.
9 Glejte, nekoč sem rekel svojim služabnikom in učencem: »Pojdite po vsem svetu in oznanjajte evangelij vsemu stvarstvu! Zapečatite ga z svojo krvjo in svojim življenjem! Kajti kdor išče življenje in ga ljubi, ga bo izgubil, kdor pa ga sovraži in se mu upira zaradi Mojega imena, ga bo ohranil, tudi če tisočkrat umre. Ne bojte se tistih, ki lahko ubijejo telo, ne morejo pa škodovati duši. Bojte pa se tistega, ki lahko za večno pogubi in ubije dušo in telo.«
10 Glejte, ne govorim vam vsega tega kar tako, saj poznam vaše slabosti, ampak pravim vam: »Zakaj ves dan stojite tukaj brez dela, ali vas ni nihče najel? Pojdite torej tudi vi v Moj vinograd in dal vam bom, kar je prav.« Glejte, vse to vam govorim v tej besedi! Zato pojdite, če hočete in zmorete in opravite svoj del v skladu z vsem tem. Potem pa bom tudi Jaz prišel k vam in bom naredil kaj je Mojega!
11 Zato še enkrat poudarjam: »Če se le da!« - Amen. To vam pravim Jaz, vaš ljubeči Oče. Amen. Amen. Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi 1