Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

O vzgoji otrok, da bi se lahko imenovali božji otroci
8. junij 1840, ponedeljek zvečer, od 19 do 22 ure

O Gospod, kako bi morali vzgajati otroke, da bi se nekega dne lahko imenovali Tvoji otroci?

1. No, torej napiši! – To je dobro in prav zastavljeno vprašanje, na katero vam želim dati popoln in dokončen odgovor. Toda glejte, če vam o tem dam pravo svetlobo, da boste potem zvesti pastirji vaše male črede, ki vam je bila dana iz globin, tako da jih boste skozi sijoči ogenj Moje ljubezni ponesli na višine vse ponižnosti in s tem na pot vsega življenja. Toda to vam bo povzročalo veliko težav in s temi težavami se morate odkupiti za poltene telesne užitke, katerim ste se pogosto vdajali s svojimi ženami, kar je vašim otrokom dalo oblačilo vlačuge in spomenik v porušenem Jeruzalemu ter širok in globok grob pod babilonskimi razvalinami.
2. Kajti glejte, če bi se znova rodili iz Duha Moje ljubezni, potem bi lahko devico, ki ste si jo želeli za ženo, prej očistili v potokih žive vode, ki bi iz vašega bitja iztekala v neskončnem obilju. In tako bi bila vaša zakonska zveza nebeška in vaši otroci (spočeti v radosti angelov, kar je resnična združitev ljubezni z modrostjo), potem bi bili otroci z nebes in že na pol prerojeni, v katerih bi kmalu vzklilo duhovno seme v novi zemlji, položeno v velikih vrtovih novega Jeruzalema. In vzgoja bi vam bila v veliko veselje v prisotnosti vašega Svetega Očeta.
3. Ker pa ste sedaj sklenili vašo zakonsko zvezo v temi sveta, da bi opravljali dela smrti in rodili plodove pekla, ki so vaši dragi, razvajeni otroci – zato je tudi težko odstraniti strup iz kačjega zaroda. In tega se ne da storiti drugače, kot s popolno usmrtitvijo mesa in popolnim zajetjem volje, saj je samovolja takšnih otrok čisto peklenska ali satanska, ker ni niti ene iskrice, ki bi bila nebeška.
4. Če pa mislite, da Sem tu rekel preveč, odgovarjam: preskusite vaš zarod in ne boste našli nič drugega, kot samoljubje, zavist, jezo, lenobo, nevoljo do vsega resnega in skrivnega, odločen odpor do vsega božanskega, zato se jih samo s kaznimi ali s (svetovno) čutnimi nagradami lahko pripravi do tega, da se naučijo nekaj pustih stavkov iz težkega katekizma.
5. In zdaj, če ste našli kaj takega pri svojih otrocih, potem odkrito priznajte in recite, da vam sedaj to govorim le iz Moje velikanske ljubezni za odrešenje vaših otrok in do vas, ker so vaši otroci pravi otroci pekla!
6. Če želite zdaj iz vašega zaroda ustvariti nove otroke ljubezni, morate biti slepi za ljubek in prijeten obrazek ter gluhi do vseh njihovih neumnih želja in že zelo zgodaj morate zatreti vsako iskrico njihove hudobne samovolje, tako da boste v njih naredili prostor za Mojo ljubezen in za novo voljo iz nje.
7. Vse kar si otroci trmasto želijo, jim morate odreči in tudi, če je dobro, da ne bo njihova, ampak vaša volja zaživela, s pokorno in primerno ter celostno poslušnostjo v njihovih srcih.
8. Vedno kaznujte trmoglavost in nejevoljo, lenobo, odpor do božanskega, zlasti pa prezir, ki se nahaja v njihovih srcih zaradi koristnih opominov, kot tudi do Mojega Imena in vsega, kar je povezano z Njim.
9. Tudi, če nekaj naredijo prav, otroke ne hvalite in še manj nagradite! Prijazno in resno jim povejte, da so naredili delo nove volje, s čemer ima Oče v nebesih že malo veselja. In, če je otrok nekaj naredil iz lastne pobude v času, ko nima obveznosti, za okrepitev svojega telesa, kar se zdi kot nekaj dobrega, potem ga vprašajte podrobno, kaj ga je k temu napeljalo. In, ko izveste razlog, če je to storil iz samoljubja, ali ljubezni do dolžnosti, ali iz ljubezni do vas, ali iz ljubezni do Mene, potem svoje nezadovoljstvo ali zadovoljstvo vedno po tem uravnajte.
10. Toda bodite varčni s svojim ljubkovanjem, kot zima z vročimi dnevi, da se s tem poganjki ne bodo uničili v naslednji skušnjavi, kot cvetovi pomladi zaradi pozne slane. Vendar pa naj pogosto pihajo hladni vetrovi, da se kužni zrak, ki obdaja mlada srca očisti za dobrobit duha.
11. Naučite fante, da slepo ubogajo in jim pustite, da bodo prepoznali izvor zapovedi v Moji ljubezni. In kaznujte njihovo radovednost in preveliko (nedisciplinirano) strast do igre, in jih tedaj strogo opomnite, da se umirijo.
12. Toda dekleta držite doma in ne dovolite, da se v njih prebudi niti najmanjša (nespodobna) želja, karkoli že je. In nikoli jim ne izpolnite niti najmanjše želje, preden vam ni poznan njen najbolj skriti izvor.
13. Skrbno jih varujte pred srečanji s tujimi otroki, ki so deležni svetovne vzgoje, sicer si boste sami pritegnili težke oblake toče. In niti enemu klasu pšenice ne bo prizaneseno.
14. S starostjo naj se tudi vaša pravična strogost sedemkratno poveča.
15. Bolje je slišati svoje otroke kako jokajo, ker je užaljena njihova pogubna nečimrnost, kot pa se veseliti njihovih ošabnih svetovnih radosti, da boste postali podobni angelom v nebesih, ki imajo veliko veselje v kesanju jokajočih sveta.
16. Jezna deklica se mora sedemkrat postiti, tako dolgo, dokler traja njena jeza, da bi postala krotka kot golobica.
17. Vaša ljubezen naj se jim prikrije, tako kot se Moja pred vašimi očmi, da se ne bi s tem novi, nežni plodovi zadušili v vročini prezgodnjega ognja. In v kolikšni meri se plod, ki kali iz novih nebesnih semen pokaže in postaja čedalje bolj trden, in kako resnična, čista ljubezen do Mene postaja vse bolj vidna v njihovih srcih in iz te dejavna vera, tako tudi odprite vaše srce v razumevajoči ljubezni do duhovno novorojenih otrok.
18. Glejte, to je pot življenja za vaše otroke! In to je edina in poleg te ni nobene druge, kot razen Mene ni drugega Boga. Kdor jo hoče prehoditi, bo našel blagoslov in spoznal, da izhaja iz Mene. – Toda, kdor bo deloval po knjigi sveta, bo zagotovo tam dobil tudi svojo nagrado pri knezu sveta v močvirju večnosti. – Amen. Jaz, Bog Najsvetejši, in Jezus, kot Oče. – Amen

Jakob Lorber
Nebeki darovi