Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

O sektah in redih
23.  Maj 1842, zvečer

1 Vse tako imenovane sekte in različni redi so gnusoba pred Mano. Kajti vse ljudi sem poklical k ljubezni in iz te k večnemu življenju. Toda ljubezen pozna samo brate ne pa sekte in rede!
2 Kdo je potem med vami postavil takšne meje, zaradi katerih so bratje in sestre pogosto na najbolj grob in osovražen način ločeni med seboj?! – Ljubezen nima nobenih meja!
3 Toda posvetni pohlep in vsemogoče samoljubje so postavile različne mejnike. Ti so edini ustanovitelji vseh sekt in redov, ki se med seboj razlikujejo le po različnih norih pričevalcih in vseh vrstah neumnih običajih, katerih se držijo le na zunaj, v notranjosti pa so polni trohnobe in gnusnega vonja, ker v njih ni nobene ljubezni, temveč je samo nevoščljivost, zamera, preganjanje, častihlepnost in pogosto čezmerna želja po dostojanstvu, tu in tam tudi velik napuh, ponos, sijaj, zloraba majhnih in tako tudi vlado željnost v vsej njeni razsežnosti.
4 Glej, to so sekte in redi v tem času, pa tudi v preteklosti niso bili veliko boljši, kot tudi njihova gonilna sila, iz katerih so nastali
5 Zato ne pripadajte nobeni sekti in redu, če želite živeti, ampak samo Moji ljubezni, v kateri večno ne bo meja! - Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi 1