Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

O prihodu Očeta v Jezusu
Očetov odgovor hlapcu. - 14.Marec 1841, na isti spominski dan
Prevod A.P.

1 No, zapiši torej nekaj besed, da vam pojasnim kako je z Mojim prihodom med vas. Če namreč prihajam kot Oče, prihajam v popolni tišini srca. Moja grmenja vam oznanjajo le bližajočega se Boga, vaše stiske pa vam oznanjajo Velikega neizprosnega sodnika, tako kot vse velike stvaritve velikega in mogočnega stvarnika in Gospoda nad vsem.
2 Če pa čutite v svojih srcih nežno ljubezen do Mene, vašega Svetega in dobrega Očeta, potem vedite, da Oče ni daleč! Kajti nihče Me ne more ljubiti, če nima Moje ljubezni. Nihče pa ne more imeti Moje ljubezni od nikoder drugje kot od Mene. Kdor pa ima Mojo ljubezen, ima tudi Mene, ki sem tudi sam Večna Ljubezen.
3 Če pa je Moja ljubezen z vami, potem bom tudi jaz z vami! Vse pa, kar storite v Mojem imenu, storite v Moji ljubezni! Kar pa delate v Moji ljubezni, delate tudi v Meni. Kdor pa je in deluje v Meni, v njem in z njim sem tudi Jaz.
4 Če pa Me povabite, da naj pridem k vam, kako naj tega ne storim, po čemer  živo hrepeni vaše srce? -  Zato se danes vprašajte v svojem srcu in vaša ljubezen do Mene vam bo zvesto oznanila, ali in kdaj bom prišel k vam!
5 Glejte, Jaz sem tisti, ki sledi ljubezni do konca sveta. Zato ljubite in verjemite, tako bom sredi vas in v vas – kar vam bo zvesto oznanjalo veliko tolažbo v vašem srcu.
6 Toda poslušajte, ko pridem si ne smete preveč zaposlovati svojega trebuha in si na uho natikati vseh vrst posvetnih govoric. Govorite kot učenca, ki sta šla v Emaus in tudi vi boste deležni njunega veselja. Če pa boste ravnali kot neumne ženske, ali kot razumske in ravnodušne vlačuge, takrat vaš sveti Oče ne bo mogel predolgo bivati med vami.
7 Naj bo svet kar je, kajti Jaz sem več kot ves svet! – Naj bodo vladarji kar so, kajti Jaz sem več kot vsi vladarji! Naj bodo vlačuge takšne kot so, polne nezvestobe v svojih srcih, kajti Moja ljubezen je nežnejša, zvestejša in bolj ljuba od ljubezni vseh posvetnih ničvrednih deklet in ljubimkajočih vlačug. Resnično, v tem času nobeno dekle ne premore ljubezni. V moškem ljubijo le to, kar imajo in kar so in za ljudi ne dajo niti centa, kaj šele za svojo močno in domišljavo samoljubje. 
​​​​​​​8 Naj bodo učenjaki sveta to kar so, kajti Moja milost bo zagotovo neskončno odtehtala nešteto učenjakov! Naj bo zunanja cerkev takšna kot je in nanjo glejte v prispodobi pajka, ki v lepem vremenu razprostira svoje niti, da bi v svoje mreže ujel vse vrste bitij in s tem nasitil svoj velik trebuh; toda, ko se bliža drugačno vreme, se ta žival na vse pretege trudi, da bi svoje delo zavarovala pred uničenjem. Toda močni vetrovi z višav in siloviti nalivi se takoj pojavijo in naredijo konec njenemu roparskemu gnezdu. Poglejte dogodke tega časa in povem vam, da boste kmalu spoznali, da je res tako! – toda Jaz stojim višje in globje od katere koli cerkve! - Zato se name ozrite vi, ki ste Me zdaj že malo spoznali v svojih srcih, potem vaših ušes nikoli ne bo motilo cerkveno  škripanje z zobmi. Saj čista ljubezen, ki je edina prava cerkev po živi veri in po živi besedi ne škripa!   
​​​​​​​9 In zato se vseh takšnih in podobnih stvari izogibajte in me imejte za dobrega prijatelja, ki želi prezgodaj oditi! – Ko odhajajoči vidi, kako se ga njegova ljubljena oklepa, se spet obrne nazaj in ne zapusti hiše, dokler si neveste popolnoma ne pridobi!  ​​​​​​​
10 Tudi vi ravnajte kot nežna nevesta! – Ali ljubljeni ne posluša pri vratih svoje neveste, preden stopi k njej v sobo, da bi od nje slišal skrito pohvalo iz njenih ust? Ko pa to sliši, je poln veselja in komaj čaka, da se vrata odprejo! In, ko je pri njej, zavpije skupaj s Petrom in Jakobom: ,,Gospod, kako dobro je tukaj!"​​​​​​​
11 Če pa najde svojo izbranko potopljeno v neumno pričkanje, ali v klepetu o neumnih stvareh ali celo o hvaljenju drugih, poslušajte, takrat bo ljubljeni, kot radi rečete, skrivaj ,,vstal iz prahu" in izbrano norico v vsej njeni neumnosti ,,pustil tam sedeti"!​​​​​​
12 Pomislite torej tudi, da ne vpadem vedno v hišo, ampak pred vrati čakam! Ko slišim, kar mi je v všeč, vstopim, če ne, pa v prahu pustim samo Moje stopinje!​​​​​​​
13 Če Me želite imeti za gosta, naredite tisto, kar je gostu prijetno in vstopil bom. Ko pa enkrat vstopim, Me ne spustite več, četudi se vam tako prisiljeno pokažem. In res, če boste storili kar je prav, bom ostal med vami zdaj in za vedno!​​​​​​​
14 Toda poslušajte, le v čisti ljubezni svojega srca boste vsi spoznali, da je visoki trajni gost vaš Sveti in Dobri Oče, ki je prišel k vam in z njim njegovo kraljestvo! - Amen. To govori visoki gost, kot vaš Sveti in Dobri Oče! Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi