Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

O koleri 
10. januar 1847
Prevod A.P.

Na vprašanje, ali bo kolera, ki se je nedavno pojavila ob Kaspijskem morju, dosegla Avstrijo, in če bi zdravilo, ki ga je navedel mesečnik A.H. leta 1830 v magnetiziranem spanju, proti tej kužni bolezni dobro učinkovalo, je Gospod oznanil:

1. Ta bolezen se bo pojavila v avstrijskem cesarstvu, v času, v katerem bi človek z zmernim korakom prehodil pot od Kaspijskega morja do Dunaja, Prage in drugih mest tega cesarstva, če bi hodil dan in noč. Zlasti bo prizadela Dunaj, Prago, Lemberg, Ollmutz in bolj ali manj druga mesta. Tokrat bo svoje žrtve vzela predvsem med velikaši in mogočniki in njihovimi otroki. Trpela bo tudi vojska in duhovništvo. Gorje nemoralnosti in uživaštvu.
2. Tudi vaše mesto (Gradec) tokrat ne bo prišlo skozi s povsem zdravo kožo, kajti tukaj je že zelo veliko revnih ljudi, ker jim bogati posredno odvzamejo vse, da bi svojim že tako bogatim otrokom zagotovili še večje bogastvo, revnim pa ne želijo dati ničesar ali zelo malo. Njihovi dediči bodo morali biti odvzeti, da bi revni lahko dedovali. Bogate pa bom tokrat že na tak način ogrel, da se bodo zagotovo omehčali in se ponižali.
3. Sprva bodo prevzeti revni, da bodo bogati postali sočutni. Če bodo, potem bo treba to kazen ublažiti. Če pa tega ne storijo, bo 'gobasta baba' (kolera) začela med njimi s tisoč kosami brez prizanašanja divjati – in v enem dnevu bo narezala tisoč kopic!
4. Glej, da bi zmanjšali revščino in zaščitili bogastvo bogatih, želijo omejiti zakonske zveze revnih, in to močno omejiti. O to je najbolj prekleti izrodek pekla, Satanovo delo! Glej, to je vzrok vse kuge!
5. S kratenjem zakonske zveze in pravičnim in urejenim spočetjem otrok, kjer je nuja, kot tudi z množičnim iztrebljanjem (divjih) živali vseh vrst, pa tudi gozdov; vse to ovira vodenje prvotnih zemeljskih duhov v odrešujoče sprejetje do najvišje stopnje očiščenja. Ko se ti naravni duhovi, ki se najprej začnejo obnavljati v plesni in glivah ali gobah, nato skozi to stopnjo vzdignejo in ugotovijo, da je naslednja stopnja premajhna, in da ne bi mogli biti v celoti sprejeti, se združijo v bitje skoraj človeškega videza in se potem sprehajajo okoli po zemlji ter se oprimejo ljudi in tudi živali in rastlin, z namenom, da se v njih izpopolnijo. Ker pa so ti duhovi še vedno preveč nezreli, prinašajo smrt vsemu, česar se enkrat oprimejo.
6. Ljudje so jim najljubši, ker si domišljajo da bodo prek njih na najkrajši način dosegli popolno sprostitev, kar je seveda velika zabloda njihove še vedno zelo snovne inteligence. Ker pa so ljudje sami (s sebičnostjo) vzrok tega pojava, tudi Jaz dopuščam, da so za tako hudobijo najhujše kaznovani, in to duhovno in fizično.
7. Glej, to je hudoben vzrok za vso kugo, ki zato domuje predvsem v Orientu, kjer se zatira ljudi.
8. Če pa je celo zdaj, v nekoliko boljši Evropi, to dejanje odrešitve, zaradi industrije nekaterih bogatih, celotno (naravno) duhovno kraljestvo Zemlje prav tako zatirano, potem se morajo zato tudi pojaviti najbolj uničujoče posledice, iz katerih bi morali preostali  spoznati, da Jaz Zemlje nisem ustvaril za industrijo, ne za železnice in še najmanj za bogate, ampak zgolj za odrešenje vanjo izgnanih duhov!
9. To dobro razumite: Moj namen s to Zemljo je drugačen od tistega, ki ga spoznava današnji svet, katerega je Satan popolnoma zasegel!
10. Krompirjeva bolezen je bila že predhodnica! Toda, kot se je doslej ta plod zgodil ljudem po Moji milosti, da bo njim prizaneseno, tako se bo kmalu zgodilo za same ljudi, če se ne zboljšajo, in če ne bodo spremenili svojega odnosa do revnih.
11. Navedeni recept N.N., prek sestre A.H., je dober. Kljub temu pa bom ob svojem času dal še boljšega in učinkovitejšega.
12. Navedena mesta tega cesarstva, so že v celoti razvila sistem zmanjšanja zakonskih zvez, zato morajo biti tudi primerno 'nagrajena'. Vendar bo tokrat vsa Evropa, zlasti industrijska mesta, zelo močno kaznovana.
13. Vendar je vse to mogoče omiliti z molitvijo in dobrimi deli za revne, zlasti tam, kjer poroke niso preveč zlonamerno in načrtno zatirane. – Toliko zaradi vašega globljega pouka in upoštevanja! Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi