Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Novoletni blagoslov
31. December 1861.

1 Torej piši! – Ob koncu leta bom dal vam, ki ste še vedno pri Meni in verujete Vame, iskrico o tem, kaj bo prineslo prihajajoče leto.
2 Najboljše je, da se vsi držite Mojega imena, ste neomajni v Moji ljubezni in pričakujete Mojo milost. Kdor pa to ima, naj ne gleda na svet kaj ta hoče in počne; ker samo jaz sem Gospod in vse usode ljudi so v Moji roki in moči, pa naj bodo to veliki ali majhni, bogati ali revni, močni ali nemočni.
3 Oblak, iz katerega se vedno znova od zore do mraka dviga osvetljen blisk, stoji neomajno na nebesnem svodu duha, staro babilonsko vraževerje, njegove laži in prevare pa se nezadržno potapljajo v brezno. Ali naj ne vodim vladarjev v stiske, da bi se razsvetlili in tako ne bi več  ščitili kraljestva teme, sodbe in smrti?  Zato tudi vi prenašajte še ta zelo kratek čas stiske Čez nekaj lun bo vse imelo popolnoma drugačen obraz, česar pa se ne smete ustrašiti.
4 Pomislite pa, da bom pustil, da se vse zgodi tako kot danes, kar seveda vam ni všeč, a je kljub temu to poln blagoslov za to Zemljo. Skratka, kdor je v Moji luči, naj ga nič ne skrbi.
5 Jaz pa hočem in bom obiskal ošabnost in grdi napuh na način, na katerega še nihče ni pomislil - tako, da se bosta v svoji predrznosti uničila, enako kot stara babilonska vlačuga, saj sta oba otroka istega duha in se morata uničiti.
6 Vsi pa, ki ste utrujeni in obremenjeni z vsemi vrstami nepotrebnega strahu, pridite polni ljubezni v srcu k Meni in vse vas bom poživil! – s temi besedami sprejmite Moj blagoslov za prihajajoče leto in še za naprej in vedno.  Amen

Jakob Lorber
Nabeški darovi