Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Najboljši nasvet in resnična tolažba
5. Maj 1841
Prevod A.P.

1 Ljudje na tej Zemlji niso ustvarjeni za ta svet, ampak za veliko Očetovo hišo na drugi strani in tam bo tako ali drugače! Kakšno je njihovo življenje na svetu, takšno bo njihovo stanje v tej večni veliki hiši!
2 Kogar preizkušam, resnično, tega ne počnem zaman ! – Tega hočem in ga tudi bom spremenil v nekaj, saj je že v Moji šoli ! Tudi učenec se mora spopasti s preizkušnjo, če hoče nekaj postati.
3 Pri Meni ni nihče zavrnjen v preizkušnji, ampak lahko vsak pride, bodisi že tukaj, ali pa zagotovo v onostranstvu.
4 Kdor pa pred Mojimi nežnimi preizkušnjami pobegne in postane ubežnik, ga bo Satan preizkusil, če je zmožen hudobije.
5 V Mojo šolo sprejmem vse ob vsaki uri. Kdor pa noče postati nič več kot svinjski pastir, gonjač oslov in krmilec volov in svojo srečo najde v umazaniji, resnično, ta ne bo nikoli moten niti v svoji službi niti v svojih užitkih !
6 Toda – poslušajte in razumite – vi ste na Moji ,,univerzi" ! Iz vas bi rad naredil velike stvari ! Zato vas tudi nekateri posebni izpiti na tej visoki šoli ne smejo odtujiti.
7 Vzel sem gobavca k sebi (za katerega ste prosili za pomoč) in sem ga obudil k življenju ter mu odvzel nečisto breme smrdljivega telesa. Ga želite spet oživiti za smrt?!
8 Zakaj si žalosten, če sem tvojo sestro vzel k sebi? Se ji je zgodilo kaj hudega ? O ti maloverni! Mar misliš, da ti izguba tvoje sestre še vedno leži na srcu ! – O ne, ampak tvoja šibka vera je še vedno tvoja največja slabost !
9 Kajti kdor  veruje in ljubi v duhu in resnici, bo v svojem srcu vedno poln veselja in hvaležnosti, ko bo v najsvetlejši luči videl, da Jaz kot njegov večni, sveti in najbolj ljubeči Oče, vselej delam le najboljše!
10 Otroci, spoznajte vendar enkrat, da sem Jaz, vaš najbolj ljubeči Oče tisti, ki v vsaki preizkušnji vaše življenje poveča in pomnoži za tisočkrat !
11 Zahvali se mi z veselim srcem, da sem tvoji sestri zaman dal večno življenje v kraljestvu otrok in ji bo od tam odprta svetla pot do velikega svetišča Moje večne očetove ljubezni !
12 Resnično, tako je! Kdor še lahko žaluje, če Me ljubi in se drži Mojega imena ?
13 Zato bodi sedaj vesel in poln dobre volje, kajti tvoja sestra je sedaj že presrečna v Mojem naročju! Toda tukaj v zemeljskem svetu, bi bila samo  v petih mesecih skupaj z svojim možem za vedno pogubljena ! Zakaj in kako, se ti z časom ne bo izšlo !?
14 Toda zdaj je vse dobro in bo tako tudi večno ostalo ! Zato se veseli in hvali Moje ime !
15 To ti govori tvoj pravi Oče in brat !  Amen !

Jakob Lorber
Nebeški darovi