Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Mojim  prijateljem
9. Maj 1840, Sobota, popoldan
Prevod A.P.

1 Pri vaših medsebojnih izrazih ljubezni, zagotovite tudi meni prostor, da bom lahko priložil majhen pozdrav. Kajti glejte, takoj se povabim, če le okusim kakšen dober zalogaj. Vedel pa sem, da danes ne boste neprijazni do Mene, zato si jemljem svobodo in sem se kot nepovabljen gost pojavil sredi med vami.
2 Glej, rad imam tiste, ki so me začeli iskati in po Mojem revnem in šibkem služabniku prepoznali Moj glas. Z veseljem pridem pogosto k vam, čeprav morda v nekoliko neprimernem času. Toda kaj lahko stori Oče, če ima več ljubezni do svojih otrok, kot otroci do Njega? Zato že morate imeti v dobrem Mojo veliko ljubezen, da se vam tako pogosto vsiljujem. O, Moji otroci, kako ljubim vse vas! Zato ljubite tudi vi Mene, vašega dobrega Očeta in glejte vedno na Mene! – Oh, jaz sam bom enkrat vaša nagrada!
3  Poslušajte, tiste, ki me sedaj radi vidijo v svoji sredini, bom nekega dne vzel sredi Moje ljubezni in jedli bodo za veliko mizo svojega Očeta. Poglejte, tako sem danes prvič popolnoma med vami. Ne boste Me videli z svojimi telesnimi očmi, toda dotaknil se bom vaših src, ko vam bo Moj šibki služabnik predstavil te besede. In tako boste vedeli, da sem vstopil med vas. 
4 Toda ne smete se motiti v svoji vedrini, temveč bodite veseli in dobre volje. Pomislite pa, če sem Jaz pri vas, je z Mano tudi vaš dobri Oče. In tako ste vi doma in vaše zadrege naj ne bo več. 
5 Ker sem zdaj popolnoma pri vas, vzemite vse, Moji dragi otročiči in otroci. Prejmite zagotovo najbolj ljubeč Očetov pozdrav, ki je dan vsem vam. In ta Moj pravi pozdrav, je lahko tudi pravi blagoslov za vas, tako zagotovo, kot sem Jaz pravi Oče za vse vas, če ga sprejmete tako pripravljeno, kot ga vedno z veseljem dajem. Toda pozdrav je in se glasi: 
6 Mir z vami! – Naj bo ljubezen vaše edino bogastvo! Moja milost pa naj razsvetli pred vami vso temo sveta, da se vam bo lahko nežno pokazala pot večnega  življenja! Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi