Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Materialna in duhovna draginja
6. Maj 1847

1 Napiši torej nekaj besed o sedanjem pomankanju materialnih živil!
2 Glej, v vseh časih sveta je bilo tako in tako bo tudi ostalo, da materialna hrana vedno hodi v koraku z duhovno. – Ko so Me srca in misli Izraelcev zapustila in se obrnila k drugim bogovom, so bili pogosto kaznovani z zaostalostjo, pomankanjem, lakoto in kugo. V današnjih malikovalskih deželah je več ali manj stalna beda in kuga. Zakaj? - Zaradi odsotnosti Mojega Duha!
3 Dokler so se v krščanski Evropi, ki je bila različno sektaška, ljudje na splošno bolj ukvarjali z Menoj in si prizadevali za mojega Duha, so bili angeli v veliki množici med ljudmi. To je blagoslovilo ne le ljudi, temveč tudi zemljo, tako da je vedno obrodila obilen pridelek. Toda ta žetev je pripeljala narode do industrijskih misli - in misli o Meni so potonile!
​​​​​​​4 Namesto pristnih duhovnih spisov, ki so jih tako Rim kot nižja državna politika začeli vse bolj mrcvariti in celo uradno prepovedovati kot heretične, je svet zdaj preplavljen z množico nesmiselnih in nepomembnih revij in drugih spisov. Relikvije se ponovno razstavljajo in naročajo romanja, ponovno se ustanavljajo verski redovi in podobne ogabnosti.
​​​​​​​5 To je povzročilo veliko lakoto za duha zaradi predhodnega, vedno večjega pomankanja duhovne hrane. Angeli se vse bolj umikajo z obličja zemlje, saj jih vedno večja tema zemlje ne privlači več, prav tako jih ne privlači veliko nečistovanje ljudi, zlasti Rimljanov. Zato ni težko razumeti, da mora zemlja ob vse večjem pomanjkanju nebeških delavcev v enakem razmerju prinašati tudi skromne pridelke ene ali druge vrste sadja.
​​​​​​​6 V zadnjem letu sem zemeljske hruške tu in tam le za malo več kot polovico zmanjšal in glej, skoraj vsa Evropa vzdihuje! Kaj pa se bo zgodilo, če bom želel udariti po žitu, koruzi in ječmenu, pa tudi po zemeljskih hruškah (krompirju). Zelo verjetno bom to tudi storil, če bo človeštvo še naprej nadaljevalo s to gorečnostjo za temo, nečistovanjem, nespodobnostjo in vse vrste industrije ter me še bolj pozabilo?! Takrat boste tudi slišali in brali o velikem tarnanju, velikih stiskah in najgloblji bedi, tako, da se vam bodo lasje dvigovali do gora!!
7 Želel sem tudi, da bi v Evropo prišla kolera. Vendar mi je bilo "žal", saj sem med mnogimi ljudmi odkril veliko dobrotnikov. - Hkrati pa sem odkril še večjo množico oderuhov, ki se neposredno dvigujejo iz pekla, ki jih je poln. Ti hudiči v še vedno človeških ličinkah morajo zdaj čutiti Mojo kaznovalno palico po meri svojih krivic. Zato se bodo zdaj po zemlji plazile vse vrste zla v skladu z redom. Dokler ta rod ne bo uničen in ne postane lažje na zemlji, ne bom blagoslavljal zemlje, razen lokalno, samo tam, kjer živijo ljudje, ki me resnično nosijo v svojih srcih in verjamejo, da sem z njimi in jih lahko na najboljši možni način vzdržujem in hranim tudi z nekaj hlebci kruha.  
​​​​​​​8 Zato se tudi vi ne bojte tega časa. Če resnično zaupate Vame, ne boste nikjer lačni. Če imate malo, bom blagoslovil malo in bo za vas veliko obilje. - Če pa bi vi, ki se zavedate Mojega blagoslova, še vedno skrbeli in se vznemirjali ter se spraševali: "Kaj bomo jedli in s čim se bomo oblekli?" - potem bi vas pustil v skrbeh in bi se nekoliko umaknil ter vam vzel svojega revnega in spet zelo bogatega služabnika in brata. Potem si priskrbite sto meric moke in vse mogoče užitne stvari - in še vedno boste lačni, kot da ne bi jedli že več tednov!
​​​​​​​9 Kajti tako kot povsod je tudi tukaj vse odvisno od Mojega blagoslova! - Zato mi še naprej popolnoma zaupajte; naj bodo časi takšni kakršni so, nikoli vas ne bom zapustil in ne boste lačni ne duhovno ne telesno. In tudi če služabnik odide, bom še vedno z vami z enakim blagoslovom, če se boste obnašali v skladu s to majhno besedo.
​​​​​​​10 Zato ne skrbite, ne bojte se in ne bodite žalostni, dokler sem z vami; nič se vam ne bo zgodilo! Ne smete biti depresivni, žalostni in zaskrbljeni, kajti to bi bilo znamenje srca, ki pravi: "Glej, Gospodu je tukaj dobro, a spi in nam ne pomaga." Zato se znebite tudi tega znamenja! Kajti tam, kjer sem Jaz, morata vladati veselje in popolna, najbolj blagoslovljena predanost Moji volji, ne pa strah, otožnost in žalost! Tedaj tudi najmočneje kraljujem v takem srcu in v taki hiši! Amen.
​​​​​​​11 To vam govorim Jaz, vaš vse blagoslavljajoč Bog, Gospod  in Oče. Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi 2