Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Jezusov govor o njegovem ponovnem prihodu

 »Toda zapomnite si: Pred Mojim prihodom na to zemljo, bo veliko plevela in mnogo suhe trave uničeno s sodbo velike neprizanesljivosti. Kjerkoli bosta dva, bo eden sprejet in drugi zavrnjen; torej bo zaradi velikega sejanja izločena več kot polovica! Še enkrat vas opozarjam v vsej resnosti, da se v teh časih ne nagibate ne na desno ne na levo! Kdo bo zmagovalec, je samo v Moji moči! Naj nobeden izmed vas ne reče: Ta ima prav v svojem boju, tisti pa nima prav, ampak je vaša dolžnost, da molite za prijatelja in za sovražnika. Kar je več od tega, je greh, kajti če se odločite za eno stran, boste v sebe privlekli napuh tiste strani, za katero želite, da zmaga, torej želite popoln polom nasprotnika. Toda ali ste vprašali svoje srce ali niso tudi tisti, ki so bili uničeni, vaši bratje, tako kot tisti, katerim želite zmago?
  Ali je takšna želja, polna skrivnega maščevanja in škodoželjnega veselja, v skladu z Mojo besedo? Ali nisem Jaz Sam učil vsa človeška bitja naj molijo za tiste, ki jih sovražijo, da blagoslavljajo tiste, ki jih preklinjajo in naj delajo dobro tistim, ki jim želijo hudo? Potemtakem, pustite tiste, ki se bojujejo, naj se bojujejo! Molite za vse in nikoli ne uživajte ob porazu bližnjih; potem podobni Mojim angelom v nebesih, ki zakrijejo svoje obličje, ko se njihovi bratje na zemlji medsebojno ubijajo.
  Vzemite na znanje: Škrlatna jutranja zarja pred Mojim prihodom bo postala še bolj rdeča, kot že je. In samo na koncu vsega uničenja bo postalo jasno, da nobena vojskujoča stran ne bo dejansko zmagala, kajti pravi zmagovalec šele prihaja. Kjer se sedaj bojuje napuh, se bo pričela bojevati ponižnost in neusmiljen tiran ne bo ubežal njenemu meču ali sodnik, ki si je prizadeval vzpostaviti svojo oblast preko krvi nedolžnih zapornikov.
  Jaz, kot vaš Oče, ki vam je dal že tako veliko, vam sedaj dajem to najbolj pomembno besedo za vaše bodoče blagostanje in odrešitev. Držite se zvesto in nedvoumno, takrat boste našli vso blaženost časovno in večno. Vendar če na njo gledate kot na nekaj običajnega in nadaljujete s svojimi navadami in običaji, boste odkrili samo sami sebe, če boste le delno ali pa sploh nič sodelovali pri Mojem prihodu.
  Kar je tukaj zapisal Moj sluga, se bo nepreklicno izpolnilo. Blagoslovljen si ti in vsak, ki bo upošteval ta opozorila; njegovo hišo Bom zagotovo obiskal sedaj ali potem. Toda kdor ne bo posvečal dovolj pozornosti temu svarilu in podobnemu nasvetu, navedenemu v številnih primerih,ali mu ne bo naklonjen ali si ne bo zapisal to za uho – njegova hiša bo opustošena, obžalovanja vredna in zapuščena. Kajti ko Bom prišel, Bom prišel le k tistim,ki so resnično Moji lastni in jih Bom osebno večno blagoslavljal znova in znova!
  Gorje tistemu, v katerega preddverje ne Bom položil nogo; njegov delež bo in bo ostal žalostna in zlovešča škrlatna jutranja zarja in sveti žarki prihajajočega Velikega dneva ne bodo padali nanj! To pravim Jaz, ki prihajam. Amen.«

Jakob Lorber
Kristusov prihod