Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Jezus o oznanjnju evengelija

8 Jaz sem mu rekel: »Kar boste počeli v Mojem imenu, počnite z vso ljubeznijo in potrpljenjem, Mojega evangelija ljudem ne pridigaj­te z mečem v roki! Toda menim, da bodo celo številni ljudje zelo za­dovoljni, da bodo iz svoje dolgotrajne goste teme prešli v najsvetlejšo življenjsko luč.
9  Zgledujte se po Meni, tudi Jaz sem med vami poln ljubezni in potrpljenja, in tudi nikomur nisem namenil ostre besede in nikogar prisilil verovati Vame, razen z nekaj čudeži ljubezni, ki sem jih na­redil pred vami. Takšna znamenja pa boste lahko delali tudi sami v Mojem imenu; toda četudi jih boste lahko delali, jih delajte kar se da redko.
10 Stari grški, egipčanski in rimski modreci niso delali nobenih znamenj, pa so kljub temu imeli veliko privržencev. Za vsakogar je bolje, da sprejme Moj nauk glede na moč resnice, ki jo je v nauku več kot obilo, kot da ga sprejme šele tedaj, ko ga v to prisili več čudežev. Kajti povem vam: Črka, in tudi vsako drugo znamenje, nikoli ne oživi človekovega duha, le duh resnice v besedi oživi vse.  
11  Pred vašimi očmi bi lahko naredil celo množico najbolj redkih znamenj, toda za vas je bolje, da ostanete pri Besedi, ki sem vam jo govoril.
12 Ves Moj nauk pa je na kratko v tem: Prepoznajte in v Meni nadvse ljubite Duha enega in edino pravega Boga - vi pa se v Mojem imenu kot bratje ljubite med seboj tako, kakor vsak ljubi samega sebe. Več ne potrebujete, kajti iz tega boste po Mojem duhu že tako in tako povzdignjeni v vso resnico in modrost iz Mene.
13 S tem Svojim telesom bom sicer kmalu zapustil ta svet, ampak po moči Svojega duha bom kljub temu ostal pri vas do konca časov sveta; in za kar boste Očeta, kot večno ljubezen v Meni, prosili v Mo­jem imenu, vam bo tudi dano.
14 Za zemeljske zadeve naj vam ne bo pretirano mar in ne skrbite preveč, kajti Jaz vem, kaj vaše telo potrebuje.
15 Iščite predvsem Moje kraljestvo v ljubezni do Mene in v ljubez­ni drug do drugega; vse drugo vam bo prosto dodano.«

Jakob Lorber
Janezov veliki evangelij
knjiga 10/194