Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Pet besed o duhovni svetlobi
6. februar 1842, popoldan

Prevod A.P.

Pet besed, ki sta jih predstavili Alexandrine in Angelika H.: 'Zvezda, sonce, cvet, zrcalo, lev, je Gospod razsvetlil prek hlapca J.L., kot sledi:

1. Kajneda, dragi Moji mali; zvezde so resnično prelepe in pravo veselje jih je opazovati v mirni, jasni noči! – Toda glejte, te zvezde niso tako majhne, kot so videti, ampak so precej velike, nekatere zares prav velike in so prepolne izjemnih čudes, za vas nepredstavljivih in neštetih vrst!
2. V nekaterih so celo tako velika človeška bitja, katerih glave so večje od celotne, vam še neznane, velike Zemlje, ki jo naseljujete! – Če boste zelo pobožni, boste lahko nekega dne, ko vas bo vodila Moja roka, videli vse te Moje neskončne veličastnosti in čudesa in imeli pri tem neizrekljiv užitek in veselje!
3. Glejte, dragi Moji mali, Sonce, ki daje dan vaši Zemlji, ki bi sicer bila popolnoma temna, je že tudi takšna zvezda. Zdaj pa pomislite, če ta zvezda že s tako velike oddaljenosti naredi temno Zemljo tako lepo, da vam je v veliko zadovoljstvo, če jo gledate poveličano v sončni svetlobi, kako lepo in veličastno mora šele biti na samem Soncu, kot naravnemu viru vseh lepot na Zemlji!
4. Ali bi si želeli imeti cvetlice na zelo temnem mestu? - Zagotovo ne; ker bi rekli: »Cvetlice so lepe le podnevi!« - Jaz pa vas vprašam: kaj naredi puste cvetlice na Zemlji podnevi tako lepe, da vam srce poskoči od veselja, ko prve zagledate spomladi? – Vidite, Moji mali, vse to povzroči svetloba Sonca! – Če pa svetloba Sonca ustvari že na Zemlji tako lepe cvetove, koliko lepši bodo potem šele na Soncu samem!
 5. Oh, verjemite Mi, zagotovo je tako; na Soncu je vse več milijon krat lepše kot na Zemlji!
 6. In vendar je vse to le šibek začetek lepot in neizmernih čudežnih krasot neskončnih stvaritev! – Bodite resnično pobožni in imejte z vsem srcem ljubezen do Mene, vašega dragega, dobrega, Svetega Očeta, in bodite voljni in poslušni vašim staršem, potem boste lahko vse to in še nešteto več z Menoj gledali na Moji roki.
7. Kajti Moja roka je kot čudežno zrcalo! – na tej vsemogočni zrcalni površini je celotno neskončno stvarstvo skupaj, kot v eni točki. Ampak, moji dragi mali, to je tudi zelo velika točka, kjer se nikoli ne boste mogli dovolj nagledati!
8. Ker pa ste omenili tudi leva, bi vas pri tem opozoril, da je tudi na tako imenovanem nebesnem svodu ozvezdje, ki se imenuje »veliki lev« (Ozvezdje 'velikega leva' z glavno zvezdo »Regulus«).
9. To ozvezdje je izjemno svetlo in je skoraj neskončno velik prostor vsega stvarstva, ki je namenjen kot najbolj blaženo bivališče za tiste, ki do konca svojega življenja vztrajajo v ljubezni, samozatajevanju, ponižnosti in vsej potrpežljivosti, in se pogumno kot levi borijo z vsem svetom zaradi Moje ljubezni in Mojega Imena.
10. Zvezda pa je največja in najbolj veličastna celotne Neskončnosti. – To je osrednje sonce vseh osrednjih sonc.
11. O otroci! Ob tem soncu je vaše sonce le temen prašek, duhovno in fizično! Kajti poslušajte, tu Sem Jaz bistven večinoma doma – čeprav Sem v Svoji ljubezni, usmiljenju in milosti sicer tudi povsod in zlasti pri tistih na Zemlji, ki me z vsem srcem ljubijo in se zato tudi zelo radi držijo vseh Mojih lahkih zapovedi.
12. Zato bodite zelo pobožni, Moji dragi otroci! Tako boste nekega dne vsi prišli k Meni, kjerkoli bo Moje domovanje.
13. Kaj vse pa vam dane besede sicer še pomenijo, tega še ne morete dojeti. – Bodite le zelo pobožni, potem se bodo kmalu tudi za vas pojavile druge zvezde in druga sonca na nebesnem svodu vašega notranjega življenja, za večno. Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi