Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Cerkveni duh in duh ljubezni.
14. maj 1840, četrtek popoldan
Prevod A.P.

1 Tistemu, ki se Me boji (bolj zaradi cerkve, kot zavoljo Mene) in bi rad prejel besedo tolažbe, ker misli, da imam nekaj proti njemu zaradi šibkosti njegove vere – ker z njim nisem takoj ravnal tako, kot s tistimi, ki že leta hrepenijo po Moji svetlobi, saj je še vedno tiho živel v zunanji cerkvi, verujoč, da je šumeči veter Moj duh in grom glas življenja v Sinu – povej:
2 Pogledal Sem njegovo srce in v njem našel dober kalček. Moral ga bo zelo prizadevno zalivati z vodo življenja iz Mene, ki jo bo v obilici našel v svetih spisih Stare in Nove zaveze. Potem bo to gorčično zrno vzklilo v bujni svežini. In nato bodo mnogi duhovi nebes prišli in živahno in veselo prebivali pod številnimi vzpenjajočimi vejami. In, ko bom videl tako veliko veselje živahnih duhov med vejami in vejicami novega drevesca iz Mene (v njem), bom prišel in tudi njegov duh kmalu popolnoma prebudil in v njem naredil Moje večno prebivališče.
3 Ne sme se Me bati, če Me ljubi, in ne sme misliti, da je cerkev iz kamnov živa, saj je prav tako kot katerakoli druga hiša narejena s človeškimi rokami! Niti naj ne misli, da mu zveličanje prinašajo maše, ki so tiho služenje, ali spoved, ki vam ne koristi, če se popolnoma ne spremenite v vaših srcih, ali vsi tisti zakramenti, ki so pravi strup za dušo, če jih ne oživite z resnično ljubeznijo do Mene v svojem prečiščenem srcu.
4 Vedeti mora, da je za žive vse živo in za mrtve vse mrtvo. Kdor ima Mojo ljubezen, kar pomeni čisto, nebeško ljubezen do Boga in do bližnjega, ima v sebi Mene Samega, življenje vseh življenj. Kdor pa nima Moje ljubezni, je enak materiji, ki je mrtva od smrti Božjega gneva; in je sam mrtev, življenje pa gre nemo mimo njega, kot je sam nem za življenje.
5 Zato bodi pozoren le na Mojo veliko ljubezen in jo išči povsod! In, kjer jo boš našel, verjemi Mi, tam je tudi življenje. Zato si ne dovoli  biti vezan na kaj drugega, kot edino le na Mojo ljubezen, potem boš živel, tudi če tisočkrat umreš!
6 Ne išči svetlobe, ki je mrtva, ampak ljubezen – potem te bo svetloba v polnosti spet oživila iz Mene, Ki Sem Ljubezen in Življenje samo od vekomaj do vekomaj. – Amen. Jaz Jezus-Jehova, Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi