Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Češčena si Marija!
26. April 1840, Nedelja, dopoldan 
Prevod A.P.

Na zastavljeno vprašanje:

1 Poglej, vsa tvoja dolžnost je čista in večna Ljubezen; to pomeni tvojo čisto in božansko ljubezen do Mene, ki naj bo enaka tudi do vseh tvojih bratov in sester.
2 Glede na stopnjo  Moje ljubezni v vas, vam bom dal Jaz Sebe v vsem svojem bitju, ki je Ljubezen. Vi ste, če me ljubite z vso močjo, Moji dragi otroci Moje ljubezni , katera je tudi oplodila Marijo, mater mojega zemeljskega telesa. Toda to zemeljsko telesno bitje (Jezus), je za vas resnični brat, ki je dovolj močan, da vas vse nosi kot majhne brate in sestre z vso potrpežljivostjo in nežnostjo, ter  vas lahko tudi vodi kot odrasle brate in sestre. In kdor hoče k Očetu, naj se le obrne name, kot na Očetovo veliko ljubljenko, ki je za vas edini brat, poln najvišje ljubezni in modrosti. Zato se v vseh vaših skrbeh in potrebah ni potrebno obračati na nikogar drugega kot Name.
3 Glejte, pozdrav do Marije je prišel nekega dne ob razglasitvi, z najvišje višine Božje svetosti, v vsej polnosti oblasti in moči Njegovega duha, da bi lahko ljubezen v Očetu postala resnični brat vsem vam. – Zdaj pa se vprašajte, kaj želite še s tem pozdravom. Marija ga ne potrebuje in ga tudi ne želi. Ona tudi bolje ve od vseh vas, da je Moje uho ostrejše in Moje oko svetlejše od njenega;  In tako Moja ljubezen, ponižnost in krotkost izniči ljubezen, ponižnost in krotkost vseh, tudi najbolj blagoslovljenih nebeških duhov.
4 Resnično vam povem, s svojo nevednostjo in grobo norostjo bi ji povzročili samo žalost, če ne bi Jaz čaščenje, ki je naslovljeno na njo ali katerega blaženega brata, iz Svoje velike ljubezni do vas, prevzel nase. Glej, zato naredim blaženim ušesa gluha za takšno neprimerno čaščenje in njihove oči slepe, da ne bo zaradi vaše norosti motena njihova blaženost.
5 Kdor Me išče, tega se bo veselila tudi Marija in prav tako vsi blaženi. In vedno mu bodo pripravljeni pomagati, po stopnji Moje ljubezni v njih, po kateri jim bo razodeto, kje in kaj ga teži. Zato je tudi nekoristno iskati milost kje drugje kot samo pri Meni. Ker samo Jaz sem vrata k Očetu, pri katerem je vsa milost. Kdor ne bo šel skozi Mene, ne pride tja.
6 Res se lahko najbolj spoštljivo in ljubeče spomnite vsega kar je povezano z Mojim utelešenjem in s tem pokažete vsa dela Mojega velikega usmiljenja do vas. In takšne stvari Mi bodo prijetne. Če pa hočete iz tega oblikovati klepetave molitve, ste postali norec, ali pa ste to postali po veliki slepoti slepih voditeljev in so vas zavedli prevarani prevarantje.
7 Sedaj sem vam iz sebe pokazal najvišjo resnico, kako stvari stojijo. In tako bi morali delovati tudi pozneje, če želite res biti resnični otroci enega in istega dobrega Očeta in pravi bratje Marijinega sina, ki vas ljubi, tako kot vi Mene. - Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi