Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Čas treh zveri Razodetja
7. junij 1841
Prevod A.P.

Vprašanje: Kaj pomeni Janezovo razodetje, poglavje 13, verzi 15-18:
15 Dano ji je bilo tudi oživiti podobo zverí, tako da je podoba celo spregovorila in dala pobiti vse, ki podobe zverí niso molili. 16 Dosegla je, da so si vsi, mali in véliki, bogati in reveži, svobodni in sužnji, morali dati vtisniti na desnico ali na čelo žig. 17 Nihče ni smel ne kupovati ne prodajati, samo tisti, ki je imel žig, se pravi ime zveri ali število njenega imena. 18 Tu je modrost. Kdor ima um, naj izračuna število zveri: je namreč število človeka. To število pa je šeststo šestinšestdeset.

1 Samo napišite v Mojem imenu. Že vem, kaj vam manjka!
2 Da vidite oddaljene stvari, ne zadostujejo vaše "razširjene oči". Stvari na srednji razdalji ne morete videti, ker so vam preblizu in vas ne zanimajo dovolj.
3 Te verze Razodetja se lahko razume z rokami, čeprav jih še vedno ne morete doumeti. Lažje je nekaj, težje boste doumeli. Naslednjič vprašajte nekaj, kar se zdi enostavno - resnično, pri tem boste postali manjši kot pri teh lahkih verzih! Zdaj pa bodite pozorni:
4 Prvič, to poglavje govori o treh zvereh: prva je glavni zmaj, druga zver s sedmimi glavami in desetimi rogovi, ki je vstala iz morja in tretja zver, ki ima na glavi dva rogova, podobna jagnjetovim.
5 Zagotovo veste, kdo je glavni zmaj, saj sem - zlasti v "Dvanajstih urah" - pogosto omenjal svojega največjega sovražnika.
6 Če pa želite prepoznati drugo zver, se ozrite na samoljubje v vaši bližini in boste videli vse njene lastnosti. Dviga se iz jezera (morja) sebičnih želja in ima “sedem glav”, kar pomeni, da je za vsako zapovedjo sosedske ljubezni ločena glava z “desetimi rogovi,” ki se tako kot druge glave upira desetim Božjim  zapovedim (po Mojzesu). “Poškodovana” glava se nanaša na povsod kazniva rop in plenjenje. Ali poškoduje zver? Ne, saj jo popolnoma ozdravijo politično stanje in trgovinski zakoni. Cel svet živi v okviru teh zakonov in se ravna po njih, s čimer se vsak dan posmehuje Jagnjetu in Njegovim zapovedim.
7 Tretja zver se je vzdigovala iz zemlje in izgledala kot “jagnje” z “dvema rogovoma”. Kaj to pomeni? Povem vam, ta vam je najbližje. Le-ta je industrija, ki močno podpira zver iz vode in jo celo spremeni v idola. S svojima dvema rogovoma se neposredno upira zapovedi ljubezni. Samo poglejte si ZDA, Anglijo idr.
Kako industrija predstavlja tretjo zver vidite, če se ozrete na kruto zlorabo otrok v ameriških in angleških tovarnah, kjer pogosto delajo od petih zjutraj do devetih zvečer, pri čemer ves čas napol nagi stojijo in so pogosto stari komaj osem let. Ne dobijo nikakršne izobrazbe z izjemo tega, kar se morajo naučiti za to, da postanejo sužnji industrije.
9 Če bi le videl bistvo industrije z menoj in skozi mene, bi rekel: “Oče, to je potem sam zmaj.”
10 Ali ta tretja zver ne izvaja popolnega nasilja druge zveri, katere glava je ozdravljena? Kaj ni dosegla, da vsa zemlja, se pravi vsaj večina njenih prebivalcev, v celoti časti drugo, ranjeno zver? Kaj niso kralji, vladarji in drugi ustanovitelji (industrije) ter raziskovalci čaščeni ter povsod omenjeni? Mar se ne postavlja po celem svetu spomenikov v njihovo čast? Kaj ni delala velikih znamenj in priklicala ognja z neba - se pravi mar ne uči slepih modro, da je pridnost osnova vere in največja vrlina za Boga ali celo najboljše čaščenje Boga? Kaj ni najbolj očitna kraja božjega ognja, da pusti, da ljudje verjamejo, da se jih bo slavilo zaradi odurnih dejanj. (Vendar to ne bo dolgo trajalo.)
11 O, samo poglej, kako so zavedeni prebivalci zemlje! Podoba zveri z rano od meča je zdaj zahvaljujoč politični pravičnosti popolnoma živa. Ljudje so prisiljeni, da postavijo to podobo s svojo lastno krvjo. Sveti se, govori in poveljuje, mori in je čaščena od vseh črvov in izpljunjenih kroglic čigumija z nazivom “učenjak” in “novinar,” ki hočejo nekaj od številnih trotov (špekulantov z delnicami), ki želijo zaslužiti brez dela.
12 Toda kdor si ne upa, da ne bi častil te zveri - kmalu bo odkril, katera ura je nastopila zanj v smislu sveta.
13 To je torej "duh" (ali "življenje") v podobi zveri samoljubja in pohlepa, ki je dosegla vrhunec z vsemi velikimi tega sveta. To je celotna številka 666, 600 od katere predstavlja samoljubje, ljubezen, ukradena nebesom, 60 (se pravi da je božja zapoved desetkratnik sebičnosti) ter ljubezen do bližnjega 6 (najbolj popolno suženjstvo). Namesto da bi dal enega za sto, je od enega zahtevano sto.
14 Poglej in razumi pomen “desne roke” in “čela” z velikimi in malimi, bogatimi in revnimi, svobodnimi in služabniki. Kaj ni to sla po vladanju ali z močjo ali s posvetnim umom? Ali lahko kdorkoli brez teh znamenj karkoli doseže?  Zares, povem vam, da če ima kdo hčer, ali bi jo dal nekomu brez znamenja oziroma ali bi ona sprejela kogarkoli, ki ni žigosan? Ali lahko kdorkoli brez znaka ali položaja pride do posvetnega veselja?
15 Tudi vi z izjemo mojega služabnika, ki sem ga do sedaj z veliko truda uspel obvarovati pred žigosanjem, ste označeni. Vendar vam povem, da če bi dovolil, da zaprosi za eno izmed vaših hčera, bi ga dvomeče pogledali in mu dali prijateljski nasvet, naj opusti to misel, saj ni primerna, ker ni “označen.”
16 Če bi to že storil nekomu, ki sem ga dal v noči noči vam za luč, kaj bi storili, če bi si nekdo drug, ki ni “označen,” drznil to pričakovati od vas. Trdim, da bi hčer raje živo skrili za opečnat zid -  ali razumete?
17 Prepričan sem, da vam je že precej jasno, kaj pomeni “biti označen”! Kdo lahko sedaj kupuje ali prodaja brez tega znaka?
18 Vendar je  že skoraj minilo '42 mesecev', odkar je zapoved ljubezni do bližnjega petkrat sedemkratno uveljavljena nad samoljubjem. Poskusite uničiti ta znak z ognjem moje ljubezni in boste dosegli resnično notranje življenje.
19 Ravno zato, ker je tako težko dobiti notranje življenje iz mene in v meni, ker ta “znak” gori po celem svetu (se pravi, da obrača ljudi k svetu in njegovim slepilom). Zato vas je treba odžagati od sveta te zveri z mojo ljubeznijo, da boste našli življenje zdaj in za vekomaj.
20 Tako govori Sveti, Veliki, Prvi in Zadnji. Amen, Amen, Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi