Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Bistveno 
Dodatek k ,,zločinu". - 11. Avgust 1840, popoldan

Prevod A.P.

1  Zdaj pa si zapomnite vi neumni, gluhi in slepi predrzneži! Mar mislite, da sem pripovedovalec pravljic, kot kakšna starka, ali trapast klepetelec, kot ste vi, ki med tisočimi besedami, s katerimi zlorabljate zrak, skorajda ni pol uporabnih! Glejte, nikakor nisem vse to, ampak Moje besede so moč in življenje in so v bistvu resnične.
2 Če vam ob kakšni priložnosti podam kakšno primerno  prispodobo, ki ustreza vaši notranjosti, ne bi smeli iskati dejanja, ki se je zgodilo pred več kot sedemdesetimi leti in je bolj malo pomembno, ampak bi si morali prizadevati le za moje kraljestvo, ki vam ga predstavljam v vseh oblikah, da bi bilo vaše srce bolj razumno, kot sem to storil v obliki prilik,  za časa apostolov.
3 Kako zelo ste neumni, da sedaj, ko vam ponujam zlate nebeške zaklade, še vedno hrepenite po iztrebkih in lenih črvih!? O vi norci, ali mislite, da vas bom naredil za posvetne klepetave kriminalne sodnike. Zelo se motite! Sam sem pravičen sodnik in kot tak ne potrebujem vaše sodbe. Kajti kar je od Mene obsojeno, bo obsojeno za vedno. Vaše sodbe pa so nepravične in polne hudobije in uničijo vse duhovno, kar presodijo.
4  Jaz vsakega sodim, glede na njegovo ljubezen, vi pa v svoji slepoti dajate slabe in usodne obsodbe.
5  Zato sploh ne bi smeli soditi, da tudi vas ne bodo obsojali, ampak samo poučevati, popravljati in onemogočati hudobnost tatov, roparjev in morilcev.
6  In zato vam dam na koncu ta nasvet: Imejte ta zločin kot prispodobo in se v njem poiščite v ponižnosti in resnični ljubezni do Mene. Potem vam bom rad priskočil na pomoč in vas vodil v svoji milosti. Naj se oblikujejo vaša srca in naj čutila vašega duha postanejo razumna. In skozi vse to bi moralo celotno vaše bitje zaživeti v Moji ljubezni.
7  Zato naj bodo mrtvi mrtvi in ne skrbite za njihova imena, temveč bolj pazite, da bodo vaša imena zapisana v knjigi življenja. Prizadevajte si predvsem za Moje kraljestvo in njegove večne resnice. Vse ostalo vam bo dano pravočasno. Amen. Jaz, Večna ljubezen in Modrost. – Amen.

Ne skrbite! 
13. Avgust 1840, popoldan

 Na zgoraj omenjeni naslov je prijatelj Jakoba Lorberja, Andrej Hüttenbrenner, župan v Gradcu, prejel od neznanca pismo z naslednjim besedilom:

 Blagorodni gospod! Zapisi, ki se iz naše države pošiljajo v tujino, so tudi podvrženi zakonu o cenzuri. Ker je nek uradnik  postal pozoren na vašo namero  (projekt tiskanja knjig), vas in vaše gospode     udeležence vljudno opominjam, da ne kršite teh zakonov, da ne boste izpostavljeni določenim nevšečnostim."

Jakob Lorber in njegovi prijatelji so nato nebeškemu očetu poslali naslednjo prošnjo:

  Gospod! V vsej ponižnosti te prosimo, dobro se zavedajoč naše velike šibkosti, zaradi katere brez Tebe, najboljši Oče,  ne moremo storiti ničesar, z Tvojo veliko ljubeznijo in milostjo po Tvoji sveti volji pa        vse. Poznaš vsa naša dela in opustitve in na naših glavah ni nepreštetih las. Veš, da nas svet ne privlači več, še najmanj pa kakšne politične razmere in da iščemo samo Tvojo živo besedo. Živimo mirno        življenje, ki je tebi všeč, o dragi Oče in neškodljivo za ves svet in njegove okoliščine. Povej nam prosim, kaj stoji za tem pismom bratu Andreju! Najboljši Oče, večna ljubezen v Jezusu Kristusu, prisluhni         naši prošnji! Zgodi naj se Tvoja volja! Amen.

Odgovor je bil:

1 Torej piši! – Povem vam, da za tem ni ničesar! – če pa se na Zemljo spusti tako velika svetloba, kako naj potem ne nastane nobena nevihta! Če še vedno vidite šibek odsev neskončno oddaljenega sonca, kako je potem mogoče, da bi najvišja svetloba popolnoma neopazno prišla do Zemlje!?
2  Bodite pa brez skrbi, saj se vse zgodi po Moji volji! Nikomur od vas se ne bo noben las ukrivil. Zato bodite veseli in polni dobre volje, saj sem vedno z vami.
 Ljubite samo Mene in glejte vedno na Mene! Naj bo vaše zaupanje trdnejše od diamanta. Kdor gradi na Mojih tleh, gradi trdno. In večno ne bo noben kamen preperel v nobeni sobi hiše, ki je bila zgrajena na Mojih temeljih, ki so resnična ljubezen do Mene!
4  Resnični, resnično, resnično povem vam: vsa ta Zemlja bo odpihnjena kot pleve z vsemi njenimi lepimi čudovitnostmi, ja, v vsej neskončnosti bodo vsa soca za vedno uničena – toda poslušajte, kar sem povedal bo v bistvu obstajalo, dokler bom jaz Bog, neskončni in večni obstajal!
5  Gorje pa tistemu, ki bi si upal iz zlobe spremeniti samo kljukico, ker bi za tistega bilo boljše, da se sploh ne bi rodil. Kajti kdor bo nasprotoval duhu Moje velike milosti, naj bo za vedno preklet!
6  Svetu ne postavljam ovir na poti in ga puščam naj hodi po svojih blatnih poteh; pravim pa: zasmehovalce bom pahnil v temne grobove, zaničevalce bom kaznoval z nenadno smrtjo in kdor bo hotel ustaviti Moje korake, bo zdrobljen kot črv. Kdor pa bo iz časovnega interesa gledal Moje poti z uničujočimi očmi, tega bo Moj pogled uničil in slepi hudič bo pi Meni prej našel milost, kot takšen satanov brat!
7  Enkrat sem kot reven in slaboten berač prišel na Zemljo in bil križan. Zdaj prihajam kot močan junak in Moja sodba z mano! Kdor se me bo prijel z ljubeznijo bo večno živel; kdor pa bo vsaj en prst obrnil proti Meni, bo križan v ognju Moje jeze!
8  Naj bo to za vas zanesljivo potrdilo iz Mojih ust, da ne boste v skrbeh. Kajti zdaj sprejmem vse, h katerim pridem in Me sprejmejo. Kdor bo slišal Moj glas, bo živel; golob pa bo poginil.
9  To pravim Jaz, večna Resnica iz velikega središča Moje neskončne moči! - Amen, Amen, Amen.

Jakob Lorber
Nebeški darovi