Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Barka miru v duhovnem potopu
17. november 1848
Prevod A.P.

1. Zdaj pa bodite pozorni in ne zaupajte nikomur razen Meni. To vam govori Tisti, Ki vas je ustvaril, odrešil in posvetil s Svojo Besedo in s Svojim Duhom! -
2. Duhovna poplava se sedaj izliva nad Zemljo, tako kot se je pred štiri tisoč leti v času Noeta zgodila snovna poplava. Tista je ubila meso, ta pa ubija oboje, dušo in telo. Ta potop ubija duše skozi duh oblasti, ki se zdaj, kot nekoč valovi vode, delno izliva iz notranjosti Zemlje in deloma iz zraka, in sicer iz njenih zlih duhov in duš. In duše, ki jih zlahka preplavi z oblastjo pokvari.
3. Ta poplava je kot ogenj – in je povsem isti ogenj, za katerega je zapisano, da bo drugič sojeno vsemu svetu. Če pa ne želite, da bi vas ta hudobna poplava zajela, ostanite trdno pri Meni in ne sodite enkrat tako in drugič drugače, in tudi ne govorite: ta ali oni – ali ta ali druga stranka – ali stari ali mladi, imajo prav; kajti Jaz vam pravim: zdaj nihče nima prav, kot le tisti, ki se ne nagiba ne sem ne tja, ampak ostane raven kot sveča in trden kot skala pri Meni in vse v celoti prepusti samo Meni, - kar je nad tem, vam iskreno povem, je greh.
4. Vse to se je moralo zgoditi zaradi Božje besede, ki je Moja beseda, o kateri Sem govoril v Jeruzalemu o Jeruzalemu in tudi enako, kot veste, po vsem svetu.
5. Še zelo velike stvari se bodo dogajale, in mnogo hudega boste še videli in o tem slišali; en narod bo obsojal drugega. Ena stranka bo gradila vislice za drugo; tisti, ki so se pred kratkim pozdravljali kot prijatelji, bodo izdajali drug drugega, sin očeta in oče sina.
6. Toda vi ne sodite nikogar, ampak vse prepustite samo Meni, tako se boste znašli v Moji barki miru, v kateri vas ničesar hudega ne bo moglo doseči.
7. Kdo od vas ima moč, da nekaj učinkovitega na svetu doseže. – Če sodi eno stranko – in ta potem zmaga, ali ne bo potem prišla in od njega zahtevala račun? In, če se združi z drugo stranko in prva stranka zmaga, ali ne bo ta stranka storila z njim tako, kot je prva naredila s tistim, ki je bil proti njej? Zato, ker do sedaj nisem vnaprej določil zmage še nobene stranke, razen tiste, ki se drži Mene, se vzdržite tako pohvale, kot tudi vsake graje, saj ne veste koga morate pohvaliti ali grajati. To vem edino Jaz in bom dal vsakemu po njegovih delih. 1 Peter 2 - 3/7 46
8. Če pa ena oblast zmaga, poslušajte oblast, ki je zmagala; kajti ne bi bila oblast, če ne bi izvirala od Mene, saj edino Jaz dajem moč in nemoč. Moč zmaga in nemoč podleže. Ko Me je Pilat obsodil, ali nisem bil to Jaz, tako kot zdaj in večno, edini gospodar neskončnosti?- Če sem sprejel sodbo Pilata in mu nisem nasprotoval, čeprav je šlo za Mojo kožo, tako tudi vi ne godrnjajte v vašem zavetju o tem, kaj se dogaja. Kajti, če brez Moje volje noben vrabec ne pade s strehe in je celo vsak las na vaši glavi preštet, kako bi se lahko te stvari zdaj zgodile popolnoma brez Moje volje? – Če pa je to Moja volja, in to zato, ker je svet sam tako želel in še želi, je potem tudi Moja skrb, da obvarujem tiste, ki se Me trdno držijo in vse Meni prepustijo. Ali ne veste, da so Moji načrti in Moja pota nedoumljiva?
9. Glejte, pošiljam nalive, strele, grmenje in točo nad večinoma mirne prebivalce Alp, in poplave jim jemljejo njihove vole, krave, ovce, koze ter njihove koče odnašajo s seboj v prepade, in mukotrpno delo njihovih rok je opustošeno, medtem ko se bogatim meščanom ne skrivi niti en las. Če bi to želeli soditi po vašem pravnem pojmovanju, kako bi Moje ravnanje izgledalo v vaših očeh? – Toda Jaz sodim in ravnam tako, kot je v resnici prav.
10. Če se hoče duhovna kuga priplaziti na kakšno najčistejšo goro, jo bom spral s primernimi sredstvi in Alpe bodo spet čiste. Toda bogat meščan, kot noben otrok višin, je v svojem nemotenem udobnem življenju večinoma že tudi dobil svojo nagrado. Boljši pa bo tudi očiščen, čeprav morda ne z nalivom, zagotovo pa z vsemi drugimi vodami; - ker nihče ne bo prišel v Moje kraljestvo neopran.
11. Ni Mi vam treba spet ponavljati, kaj vse nenavadnega se bo še zgodilo, kajti marsikaj se še lahko zgodi, pa tudi veliko manj – glede na to, ali se bodo ljudje obrnili k Meni ali od Mene.
12. Meč je že veliko opravil in povzročil hude stvari; vendar če bo pri ljudeh še naprej naraščala poplava oblastiželjnosti, bom poslal še druga angela, in sicer hkrati angela lakote in angela kuge. Ta učitelja bosta ljudi zagotovo naučila precej drugačnih pravnih pojmov, od tistih, s katerimi se zdaj animirajo.
13. Toda vaš moto naj bo: dajte cesarju, kar je njegovega, predvsem pa dajte Meni, kar je Mojega, tako se boste kar najbolje ujemali s svetom in z Menoj. Tudi mitničar ni imel pravice zahtevati mitnine od Mene in Petra, saj nisva bila tujca, ampak domača otroka. Kar pa Sem Jaz kot Gospod in Oče vas vseh storil, lahko storite tudi vi, tako boste v vsem resnično Moji otroci, amen. –
14. To pravim Jaz kot vaš Oče, poln modrosti in ljubezni, amen, amen, amen.

Jakob Lorber
Duhovni darovi