Znamenje Sina Človekovega

"In potem se bo na nebu pojavilo znamenje Sina Človekovega. " (Matej 24:30)

 "Ali poznate razliko med znamenjem in Sinom Človekovim? In ali veste, kaj se razume pod "nebesi"? Resnično, ne morete si predstavljati ničesar bolj neumnega kot križ, ki bo postal viden na zvezdnatem nebu. Vprašajte se, kaj bi to dobrega prineslo svetu, če se na nebu ne bi vidno pojavil le eden, ampak cela množica križev? Ali bi to poboljšalo srca ljudi? O ne, resnično ne! Ali ne bi učenjaki kmalu oznanjali, da so vsi ti križi slepilo prevare in dokazovali, da imajo vsi ti križi na nebu izvor v statični elektriki v zraku! Glejte, takšen in podoben učinek, bi imel ta pojav v učenem svetu. Zares, matematiki bi se trudili, da bi pojasnili takšne pojave z optiko. In kaj bi rekel k temu človek z ulice? Zagotavljam vam, da bi obmolknil v silnem strahu. Zaradi napačnih doktrin, katere so mu vcepili, bi bil prepričan, da je pred njegovimi vrati Zadnji Sodni Dan. Torej, to bi bil učinek takšnega pojava.
 Če bi se dogodki pojavili na ta način, lahko sklepate, kako bi bilo, če bi pozornost usmerili na tista časovna obdobja, ko so dvomljivi preroki že nekajkrat napovedovali konec sveta. Kako so ob takšnih priložnostih ljudje obupani, nekateri se smejejo, drugi pa se vdajo požrešnosti in vsem vrstam nezmernega in razuzdanega življenja! Toda če že prazna napovedovanja povzročijo takšne škodljive pojave, kaj bi šele bilo, če bi se na nebu pojavil velikanski križ?
 Vendar pa "nebesa" pomenijo popolnoma pobožno vero iz Besede, ki je cerkev v njeni pristni neomadeževanosti. Znamenje Sina Človekovega je iz te cerkve novo-obujena ljubezen z vsemi njenimi nebeškimi lastnostmi kot so: Usmiljenje, Potrpežljivost, Blagost, Ponižnost, Pokornost, Ubogljivost in Strpnost vseh bremen križa. Glejte, takšno živo znamenje Sina Človekovega se bo pojavilo v nebesih notranjega Večnega Življenja, in ne bo uničevalo, ampak obilno poživljalo. V tem primeru bodo posvetno usmerjeni ljudje na zemlji zares jokali, stokali in tožili, ker ne bo vsa njihova peklenska prevara nič več tekla v običajni smeri. To Moje znamenje ne bo imelo nič opraviti z veletrgovci, špekulanti in menjalci denarja, ker bodo le usmerjali njihove oči tja, kjer bodo videli Sina Človekovega prihajati na oblakih iz nebes z veliko močjo in slavo; namreč v živi Besedi v srca človeštva, ki je Moja Večna Ljubezen v njeni popolni bitnosti in s tem polna moči in veličastja. "Oblaki iz nebes" so neskončna modrost sama v tej poživljajoči Besedi.
 Glejte, to je na kratko pomen tega zapisanega besedila. Na oni strani, vas bodo torej ti oblaki sprejemali v Moje Kraljestvo in bodo v še večno bivališče. Samo tam, v največji blaženosti boste popolnoma videli in spoznali veliko moč in veličastje Sina Človekovega.

Jakob Lorber & Gottfried Mayerhofer
Kristusov prihod